Δελτίο τύπου των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σχετικά με την λήξη των συμβάσεων 27 εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αιγίου.

μαρκου αναγνωστοπουλου

24-4-2020

 

Στην αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον, βρίσκονται σήμερα 27 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Αιγίου (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση κλπ), καθώς στις 30 Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις τους. Με δεδομένη τη συγκυρία  και την  ανάδειξη, με τον πιο δραματικό τρόπο, αναγκαιότητας  μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, οι άνθρωποι αυτοί   διεκδικούν  και εμείς μαζί τους το αυτονόητο.  Τη διατήρηση της εργασίας και της αξιοπρέπειάς τους,  προκειμένου να μην βρεθούν στην ανεργία, αλλά και να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμο προσωπικό, ειδικά σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή.

Οι συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του Covid-19 επιβάλλει την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης η οποία αντανακλά επίσης την πρόθεση και τις προτεραιότητες που έχει μία κυβέρνηση. Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας και οι εν λόγω εργαζόμενοι ανέλαβαν στο ακέραιο την ευθύνη που τους αναλογεί, βοηθώντας με κάθε προσωπικό κόστος,  προκειμένου να μείνει όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, εν μέσω της πανδημίας.

Κάνουμε έκκληση λοιπόν στα αρμόδια υπουργεία και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να μην αφήσουν τους εργαζόμενους αυτούς να οδηγηθούν στην ανεργία, ως τη λιγότερη απόδειξη ανάληψης της συλλογικής ευθύνης από το κράτος και αναγνώρισης της σπουδαιότητας ενός ισχυρού εθνικού συστήματος υγείας.

/ Βουλευτές Αχαΐας