Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας σε σχέση με την κατάσταση των υγειονομικών μονάδων της περιοχής.

συριζα αχαια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας σε σχέση με την κατάσταση των υγειονομικών μονάδων της περιοχής.

 Η κατάσταση στα νοσοκομεία της  Αχαΐας θεωρούμε ότι επιδεινώνεται καθημερινά.

Η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αιγίου λειτουργεί με έναν μόνιμο γιατρό και έναν επικουρικό χωρίς να υπάρχει κανένας δρομολογημένος σχεδιασμός για το μέλλον της. Το μέλλον όμως της κλινικής είναι συνυφασμένο με το μέλλον του Λαού της  Αιγιάλειας. Βλέπουμε δυστυχώς κυβερνητικά στελέχη να κάνουν δήθεν, θολούς σχεδιασμούς για την παιδιατρική !!! όταν κυριολεκτικά ο υγειονομικός χάρτης είναι διάτρητος και σφυρίζουν αδιάφορα στα υπαρκτά προβλήματα των νοσοκομείων.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση  δεν φρόντισε να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν στις δημόσιες δομές υγείας μετά την αναστολή εργασίας όσων δεν εμβολιάστηκαν, με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες υγειονομικοί να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο γιατί θέλουν να δείξουν ότι όσοι βγήκαν σε αναστολή δεν ήταν απαραίτητοι και δεν έφερε πρόβλημα η απόλυσή τους.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας, για παράδειγμα, τα περιστατικά στοιβάζονται στα ΤΕΠ με ασθενείς πάνω σε φορεία να λιμνάζουν από 15 μέχρι και 72 ώρες προκειμένου να μην φανεί ότι υπάρχουν ράντζα στις κλινικές. Δημιουργούν λοιπόν μια επίπλαστη εικόνα, ενώ η σκληρή πραγματικότητα παίζεται στον διάδρομο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με ανθρώπους πάνω σε φορεία, ούτε καν ράντζα, και την ευθύνη της νοσηλείας τους, να έχει το προσωπικό των κλινικών στους ορόφους που πηγαινοέρχεται με φοβερές απώλειες χρόνου! Η ανάνηψη των χειρουργείων λειτουργεί πλέον σαν επέκταση της ΜΕΘ με αποτέλεσμα τα χειρουργεία να παραμένουν  στις χειρουργικές αίθουσες για ανάνηψη και έτσι να αναβάλλονται τα λίγα τακτικά χειρουργεία που γίνονται.

Χτυπάμε κουδούνι κινδύνου χωρίς να κινδυνολογούμε γιατί στόχος μας είναι η προστασία των υγειονομικών δικαιωμάτων του Λαού.

Οι βοηθοί θαλάμου έχουν αποδεκατιστεί μετά την ανάλγητη και πρόχειρη απόφαση για αναστολή εργασίας όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα η καθαριότητα των θαλάμων να βρίσκεται σε οριακά επίπεδα. Βέβαια όλα αυτά μπορεί να γίνονται βάσει προγράμματος ώστε να μπουν στα νοσοκομεία συνεργεία καθαριότητας.

Η μετατροπή των νοσοκομείων της περιοχής σε νοσοκομεία κόβιντ είναι απαράδεκτη, όπως απαράδεκτη είναι η ύπαρξη εμβολιαστικών κέντρων στα δύο νοσοκομεία της πόλης όταν υπάρχουν δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας γι’ αυτόν τον σκοπό!

Η Υγειά χρειάζεται σοβαρές κινήσεις επανασχεδιασμού. Η Υγεία χρειάζεται μόνιμο προσωπικό και μεγάλη αύξηση δαπανών για να καλυφθούν και οι επείγουσες αλλά και οι μόνιμες ανάγκες και των νοσοκομείων μας αλλά και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Οι αυταρχικές πολιτικές ασκούνται μόνο από όσους έχουν έλλειμα διοίκησης και απαξιώνουν πλήρως τις ανάγκες των εργαζομένων και των ασθενών μπροστά στα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα και τις ιδεολογικές τους εμμονές. Το όνειρο του νεοφιλελευθερισμού για είσοδο του ιδιωτικού κεφαλαίου στο ΕΣΥ δεν θα περάσει όσες αναστολές και αν κάνετε, γιατί μια αναστολή ΔΕΝ θα μπορέσετε να πετύχετε ποτέ! Την αναστολή του συλλογικού δημοκρατικού φρονήματος !!!

ΘΑ   ΜΑΣ  ΒΡΕΙΤΕ  ΟΛΟΥΣ   ΟΛΕΣ   ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ