Η ευρωπαϊκή Αριστερά στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ για μια άλλη Ευρώπη

Ο Αρτούρο Σκότο, εκπρόσωπος του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία στην ιταλική Βουλή, δεν έχει κανενός είδους αμφιβολία: «Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί μια εναλλακτική δυνατότητα για μια διαφορετική Ευρώπη».

Στη συνέντευξή του αυτήν προς την «Εφ.Συν.», το στέλεχος του ιταλικού αριστερού κόμματος, που κυβερνά με τους Δημοκρατικούς του Ρέντσι σε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας, δηλώνει βέβαιος ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα καταφέρει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ασθενέστερων πολιτών, θεωρεί μεγάλο λάθος τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει ότι δεν υπάρχει κανενός είδους Plan B.

Περισσότερα εδώ

  Dennis de Jong (Ντένις ντε Γιονγκ) για τις ελληνικές εκλογές της Κυριακής: Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και ας μείνουμε ενωμένοι στην Ευρώπη και να υποστηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα του Ολλανδού Ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Dennis de Jong (Ντένις ντε Γιονγκ) για τις ελληνικές εκλογές της Κυριακής:

https://www.youtube.com/watch?v=uirJJwBQAyo – για ελληνικούς υπότιτλους πατήστε CC – το μήνυμα είναι στα αγγλικά.

 

First of all the Greek elections on Sunday are extremely important, first of all for the Greeks themselves, but of course also for the Leftists in Europe. Also in the Netherlands we look with great concern to what’s going to happen. We very much hope that the left, like SYRIZA will win the elections. That we will be strong in Europe, in all the countries including Greece. So I wish you every success and let’s keep united in Europe and support SYRIZA. 

 

Μετάφραση:

Οι Ελληνικές εκλογές της Κυριακής είναι εξαιρετικά σημαντικές, πρώτα απ’ όλα για τους ίδιους τους Έλληνες, αλλά φυσικά και για τους αριστερούς στην Ευρώπη. Επίσης, στην Ολλανδία βλέπουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το τι πρόκειται να συμβεί. Ελπίζουμε ότι η αριστερά, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές. Έτσι θα είμαστε ισχυροί στην Ευρώπη, σε όλες τις χώρες αλλά και στην Ελλάδα. Γι ‘αυτό σας εύχομαι κάθε επιτυχία και ας μείνουμε ενωμένοι στην Ευρώπη και να υποστηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Η ιταλική Αριστερά ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ

«Η Άλλη Ευρώπη»: Με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ κατά της λιτότητας και υπέρ της Δημοκρατίας

Πίπο Τσιβάτι, βουλευτής, πρόεδρος του συλλόγου «Δυνατόν» και πρώην ηγετικό στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος:

* Ευτυχώς, εσείς μπορείτε και ψηφίζετε…

Η ιταλική Αριστερά ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ

Νικόλα Φρατογιάνι, βουλευτής και συντονιστής Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας (SEL):

* Να αξιοποιήσουμε την ελληνική εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιταλική Αριστερά ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ

Κούρτσιο Μαλτέσε, ευρωβουλευτής της «Άλλης Ευρώπης»:

* Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, «οξυγόνο» για Ρώμη και Ευρώπη

Η ιταλική Αριστερά ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα εδώ

  «Η Άλλη Ευρώπη»: Με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της λιτότητας για τη δημοκρατία

Την υποστήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή της «Άλλης Ευρώπης με το Τσίπρα»:

«Είμαστε με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί ο αγώνας τους εναντίον της λιτότητας και για να αλλάξει ριζικά η Ευρώπη είναι ο δικός μας αγώνας. Εάν στις 20 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει εναντίον του μετώπου που θέλει να επαναφέρει την Ελλάδα στο καιρό της ντροπής και της υποταγής θα στείλει το μήνυμα ότι η ρωγμή που άνοιξε στις 25 Ιανουαρίου παραμένει ανοικτή. Εάν δεν καταφέρουν να ρίξουν τη μόνη πραγματικά δημοκρατική και αριστερή κυβέρνηση που αντιστέκεται στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού στην ευρωπαϊκή ήπειρο θα σημαίνει ότι ο αγώνας μπορεί να συνεχιστεί» –Περισσότερα εδώ)

  Λουτσιάνα Καστελίνα: Είμαι με τον Τσίπρα στη μάχη για την Ευρώπη

Αυτά που συνέβησαν στην ελληνική κοινωνία και οι πολιτικές αλλαγές που πυροδοτήθηκαν μέχρι τη δημοκρατική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τρέχοντα γεγονότα…

Βρισκόμαστε μπροστά στο πλήρες μετα-κοινοβουλευτικό και μετα-δημοκρατικό μοντέλο, που ευχόταν η Τριμερής πριν από σαράντα χρόνια, με το τέλος της μετατρεψιμότητας του δολαρίου, που αποτέλεσε το πρώτο σημάδι της επικής κρίσης που ζούμε μέχρι σήμερα. Υπάρχει πολλή δημοκρατία, το σύστημα δεν μπορεί να την υπομείνει, διεκήρυτταν τότε οι εκπρόσωποι της Δύσης, συμβουλεύοντας να μην αφήνουμε τα οικονομικά θέματα στα χέρια των ανίκανων κοινοβουλίων, γιατί ήταν πολύ λεπτά και περίπλοκα.

Η ιστορική μορφή της ιταλικής Αριστεράς σε άρθρο της εξηγεί τους λόγους υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτές τις εκλογές

  Μαρίζα Ματίας, ευρωβουλευτής, Μπλόκο της Αριστεράς, Πορτογαλία: Η πόρτα που άνοιξε τον Γενάρη πρέπει να παραμείνει ανοικτή (βίντεο)

Μήνυμα συμπαράστασης στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της Κυριακής, από την Μαρίζα Ματίας, ευρωβουλευτή από την Πορτογαλία, του Bloco de Esquerda και της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL του Ευρωκοινοβουλίου

«Ζούμε δύσκολες στιγμές στην Ευρώπη και σε δύσκολες εποχές, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Αγωνιζόμαστε τώρα στην Πορτογαλία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας μας – έχουμε εκλογές στις τέσσερις Οκτωβρίου – και γνωρίζουμε πώς οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί μπορούν να εκβιάζουν και να κάνουν τη ζωή μας πολύ δύσκολη. »

Διαβάστε περισσότερα εδώ

  Σκα Κέλερ (Πράσινοι): Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στον κοινό αγώνα για μια κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη (βίντεο)

«Έχω εντυπωσιαστεί από τον αγώνα του φίλου μου Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη. Ποτέ κανένας δεν τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο και πρέπει να είσαστε περήφανοι για αυτόν». Με αυτά τα λόγια η αντιπρόεδρος των Πρασίνων και υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν το 2014, Σκα Κέλερ εξέφρασε έμπρακτα τη συμπαράστασή της στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση της Αριστεράς και για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

  Γκ. Τσίμερ: Η Ελλάδα κράτησε την ελπίδα ζωντανή για την Αριστερά και τη Δημοκρατία στην Ευρώπη (βίντεο)

Η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια μετά τις 12 Ιουλίου, η Ελλάδα φύτεψε το σπόρο της αλλαγής” – Με ένα θερμό χαιρετισμό η επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ δήλωσε τη συμπαράστασή της στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ.

“Επί 7 μήνες ο Αλέξης Τσίπρας πάλεψε για το λαό της χώρας του και για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Κάθε μέρα έδινε τον αγώνα για την δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία, την αξιοπρέπεια και την ευημερία για όλους. Ο ευρωπαϊκός συσχετισμός δυνάμεων ήταν εναντίον του. Το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ήθελε να τον ανατρέψει και ακόμα θέλουν να απαλλαγούν από τον Αλ. Τσίπρα μετά τις 20 Σεπτέμβρη” δήλωσε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία της.

Αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που ενέπνευσε η κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ευρώπη κατά την πολύμηνη διαπραγμάτευση και τον αγώνα του ελληνικού λαού κατά της λιτότητας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

  Τόνι Νέγκρι: Εμπιστοσύνη στον Τσίπρα, επικίνδυνο και λάθος κάθε «Σχέδιο Β»

Να εμπιστευτούμε τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, για το «ΟΧΙ» που είπαν και το συμβιβασμό που έκαναν, γιατί το «Σχέδιο Β» είναι επικίνδυνο και λάθος, τόνισε σε συνέντευξή του ο Τόνι Νέγκρι, ο γνωστός Ιταλός καθηγητής και πολιτικός.

««Ο Αλέξης Τσίπρας;»  Δεν απέτυχε. Ή τουλάχιστον μια γνώμη για αυτόν θα μπορούμε να την έχουμε μόνο στο μέλλον. Μα ακόμη και εάν ήταν για κάποιους μια «μαριονέτα» στη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη, άφησε σίγουρα ένα δώρο για αυτούς που αγωνίζονται εναντίον της λιτότητας: το ΟΧΙ, που αποφάσισαν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, «ένα τόσο σημαντικό σύμβολο αντίστασης όσο και η φωτογραφία του μικρού Αϊλάν», το μικρό μεταναστόπουλο που πέθανε στις τουρκικές ακτές. Αυτό το ΟΧΙ λέει στο κόσμο: είναι δυνατόν».

Ο Τόνο Νέγκρι υποστήριξε το στοίχημα του Τσίπρα από την αρχή. Και δεν τον αφήνει, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα. Το «ναι» του Τσίπρα στο μνημόνιο του Ιουλίου είναι αυτό που «ο οποιοδήποτε πολιτικός πρέπει να κάνει μπροστά σε αδύνατες εναλλακτικές λύσεις. Και αυτή η αδύνατη εναλλακτική λύση ήταν ανάμεσα στο ευρώ και τη δραχμή. Δεν υπάρχει «Σχέδιο Β» εξηγεί ο 82χρονος πρώην ηγέτης της «Εργατικής Εξουσίας», που συναντήσαμε στο πολιτικό σχολείο της συλλογικότητάς του «Ευρωνομάδας», σε ένα παλιό βιομηχανικό εργοτάξιο το «Εργοστάσιο Μηδέν», το πρώην εργοστάσιο κατασκευής βαγονιών της Trenitalia υπό κατάληψη και μεταμορφωμένο σε ένα εργαστήριο «ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης» στο ανατολικό τμήμα της Ρώμης. «Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στο Τσίπρα για να μη γίνει σαν το Ρέντσι, ένας παραπαίοντας σοσιαλδημοκράτης». – See more at: http://left.gr/news/toni-negkri-empistosyni-ston-tsipra-epikindyno-kai-lathos-kathe-shedio-v#sthash.gFS51cBt.dpuf

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

/ Χωρίς κατηγορία