Οι ομιλίες των βουλευτών τους ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αχαΐας κατά την συζήτηση και ψήφιση επί του σχεδίου νόμου «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017».

βουλη

Κώστας Σπαρτινός: Η αριστερή παρένθεση έχει πλέον ξεχειλώσει. Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός, στην εποχή της κρίσης, που έχει πραγματική αναπτυξιακή διάσταση. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση κατάφερε να ξεπεράσει τους στόχους του προηγούμενου προϋπολογισμού.

 

Ανδρέας Ριζούλης: Στόχος μας είναι ο διπλασιασμός της Αγροτικής παραγωγής. Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης εγγυάται την συνέχιση της αύξησης του αγροτικού ΑΕΠ, που ενισχύθηκε το 2015 κατά 4%, και άλλη τόση ενίσχυση κλείνει το 2016, και το αγροτικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 11,66% το 2015, και κλείνει το 2016 με άλλη τόση αύξηση.

Σία Αναγνωστοπούλου: Κάτι που θαυμάζω πάρα πολύ στους βουλευτές της αντιπολίτευσης είναι ο κυνισμός και το θράσος. Αυτό που πονάει πάρα πολύ τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις είναι ότι η κοινωνική συνοχή είναι υπερασπίσιμη από τις πολιτικές δυνάμεις. Εμείς ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή εκεί που δοκιμάζονται τα όρια τους.