7 ΙΟΥΛIΟΥ : Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ, του Κώστα Σπαρτινoύ

σπαρτινοσ

7 ΙΟΥΛΊΟΥ : Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ

Άρθρο του Κώστας Σπαρτινός, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών άνοιξε η συζήτηση στο ΣΥΡΙΖΑ και σε όλη την κοινωνία για τα αίτια του αποτελέσματος. Μία από τις εξηγήσεις που δόθηκαν είναι πως η  φορολογική συμπίεση των μεσαίων στρωμάτων έφερε αυτό το αρνητικό για το ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσμα.

Γνωρίζουμε πως μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού επιβαρύνθηκε δυσανάλογα λόγω της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί και είναι κάτι που πολλά στελέχη το τονίζαμε επανειλημμένα σε όλη την προηγούμενη περίοδο. Οφείλουμε όμως να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας όλα τα δεδομένα πάνω στα οποία σχεδιάστηκε η πολιτική μας για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η χώρα είχε χρεοκοπήσει λόγω των πολιτικών των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) και μπλέχτηκε στον φαύλο κύκλο των μνημονίων από τον οποίο τα ίδια αυτά κόμματα δεν ήταν σε θέση να την οδηγήσουν στη διέξοδο. Καλούμενοι δε να διαχειριστούμε την ασφυκτική οικονομική πολιτική που μας κληροδότησαν, την ανάγκη για υψηλά πλεονάσματα και με τα μικρά περιθώρια ευελιξίας που είχαμε μέχρι τον Αύγουστο του 2018, καταφέραμε όχι μόνο να βγάλουμε τη χώρα μας από την σκληρή επιτήρηση των μνημονίων και τη συνεχή πολιτική αβεβαιότητα του κλεισίματος των αξιολογήσεων αλλά και από την συνεπαγόμενη οικονομική στασιμότητα.

Το καταφέραμε όμως με την κοινωνία όρθια. Σήμερα δεν υπάρχουν πια άνθρωποι να τρώνε από σκουπίδια. Αυτή την εικόνα ας μην την ξεχάσουμε.

Το ελάχιστο πλέγμα προστασίας των αδύναμων συμπολιτών μας δεν ήταν μόνο στοιχειώδης υποχρέωση μιας Κυβέρνησης που νοιάζεται για τους πολίτες της αλλά και αυτονόητη έκφραση ανθρωπισμού. Πιστεύουμε πως οι συμπολίτες μας έχουν κοινωνικά αντανακλαστικά και κατανοούν πόσο σημαντικό ήταν –δεδομένων των συνθηκών- να βοηθηθεί το κομμάτι της κοινωνίας που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει στο όριο της εξαθλίωσης.

/ Βουλευτές Αχαΐας