29 χρόνων από την δολοφονία του αγωνιστή της Αριστεράς Νίκου Τεμπονέρα

nikos_temponeras

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σχετικά με τη συμπλήρωση των 29 χρόνων από την δολοφονία του αγωνιστή της Αριστεράς Νίκου Τεμπονέρα.

29 χρόνια μετά από την μοιραία νύχτα του Γενάρη του 1991 και την δολοφονία του αγωνιστή της Αριστεράς Νίκου Τεμπονέρα διά χειρός Γιάννη Καλαμπόκα, πρόεδρου της τοπικής ΟΝΝΕΔ.

Ούτε μία στιγμή δεν ξεχάσαμε την θυσία του Νίκου για να μην περάσει το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της τότε κυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση μεταξύ άλλων και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ούτε μια στιγμή δεν ξεχάσαμε τους αγώνες του για την Δημοκρατία, την Αριστερά και τη Νεολαία.

Ειδικά σήμερα που η διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης δεξιάς που κατήργησε το άσυλο στα πανεπιστήμια και έστειλε τις δυνάμεις καταστολής μέσα σε αυτά, που κατήργησε θεσμοθετημένες πανεπιστημιακές σχολές, που εισβάλλει στα σπίτια των πολιτών και ξεγυμνώνει νέους και νέες στους δρόμους. Η  κυβέρνηση του Μητσοτάκη πολιτεύεται με αιχμή του δόρατος το δόγμα «Νόμος και Τάξη» αδιαφορώντας για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα θυμίζοντας άλλες σκοτεινές εποχές.

Ειδικά σήμερα που η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής εισηγείται την αθώωση της εγκληματικής οργάνωσης κλείνοντας τα μάτια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σε όλη την προηγούμενη εγκληματική της δράση.

Ειδικά σήμερα ο Νίκος Τεμπονέρας παραμένει ζωντανός. Στις καρδιές μας, στους αγώνες μας, στην Ιστορία μας.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες της Πάτρας την Πέμπτη 9.1.2020 και ώρα 6:00 μ.μ. να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο μνημείο Νίκου Τεμπονέρα.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ