18 Εκλογικά τμήματα στην Αχαΐα για τις επαναληπτικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου.

συριζα αχαια

24 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω – Το αύριο ξεκινά από εμάς

18 Εκλογικά τμήματα στην Αχαΐα για τις επαναληπτικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου.

 

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιούνται οι επαναληπτικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. το πρωί και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ. το απόγευμα.

ΔΗΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ 2 ΤΕΕ – ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ 40, ΠΑΤΡΑ
2 1ο και 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ, ΠΑΤΡΑ
2 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ 52 Β και ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΠΑΤΡΑ
1 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ 1 και ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ, ΠΑΤΡΑ
1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΙΟΥ)  ΑΘΗΝΩΝ 6, ΡΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΜΕΝΙΚΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ 31 Β, ΔΕΜΕΝΙΚΑ ΠΑΤΡΩΝ
1 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 1 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ” ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 10,  ΑΙΓΙΟ
1 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΑΚΡΑΤΑΣ “ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ” ΝΩΝΑΚΡΙΔΟΣ 2,  ΑΚΡΑΤΑ
1 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ ΟΔΟΣ  ΒΟΥΡΩΝ, ΔΙΑΚΟΠΤΟ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 1 ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΟΔΟΣ  ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
1 ΚΕΠ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ ΚΕΠ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ  ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ 1 ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ
1 ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΡΙΤΑΙΑΣ – ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΡΙΤΑΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ 1 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1, ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ
 ΣΥΝΟΛΟ 18  

Στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2023 μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023 και έχουν αποστείλει προς έγκριση τα στοιχεία τους μέχρι την περασμένη Τετάρτη 20-09-2023, σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Από αυτά τα 18 εκλογικά τμήματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Θα λειτουργήσουν τα ΙΔΙΑ εκλογικά τμήματα στα οποία διενεργήθηκε ο πρώτος γύρος των εκλογών. Ειδικότερα, στον οικιστικό ιστό της Πάτρας θα λειτουργήσουν και πάλι 10 εκλογικά τμήματα σε 7 εκλογικά κέντρα καλύπτοντας όλες τις δημοτικές ενότητες του καλλικρατικού Δήμου Πατρέων.

Επίσης, θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα στις έδρες πρώην καποδιστριακών δήμων στους Δήμους  Αιγιάλειας (Αίγιο, Ακράτα και Διακοπτό), Καλαβρύτων (Καλάβρυτα και Κλειτορία) και Ερυμάνθου (Χαλανδρίτσα και Σταυροδρόμι Τριταίας). Στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας θα υπάρξει ένα εκλογικό τμήμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στην Κάτω Αχαΐα.

Όσοι και όσες προσέλθουν στις κάλπες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα έγγραφο ταυτοπροσωπίας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα δλδ αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Από την καταβολή αυτή έχουν δικαίωμα απαλλαγής οι άνεργοι και οι νέοι και οι νέες έως 30 ετών καθώς και κάθε ψηφοφόρος που κατά την κρίση της Εφορευτικής Επιτροπής δεν έχει την δυνατότητα να καταβάλει το ποσό αυτό.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ