Όπως σημειώνεται και στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε ο βουλευτής: «Σε εφαρμογή του άρθρου 7 του νόμου 4368/2016 προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών με την με αρ. πρωτ. 8402/16.03.2016 εγκύκλιο. Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα των ΟΤΑ και «ξεκλειδώνει» μετά από πολλά χρόνια την πρόσληψη προσωπικού ΥΕ και ΔΕ στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (Υ̟πηρεσίες Καθαριότητας, ΔΕΥΑ, Ηλεκτροφωτισμού, Ύδρευσης – Άρδευσης, Α̟ποχέτευσης), προστατεύοντας το δημόσιο χαρακτήρα τους. Μάλιστα όπως ρητά αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι δημοτικοί φορείς καλούνται να ολοκληρώσουν άμεσα τις προσλήψεις για τις οποίες έχουν ήδη διενεργηθεί διαγωνισμοί ΑΣΕΠ, ενώ ταυτόχρονα εξαιρούνται οι προσλήψεις για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων από αποφάσεις κατανομής.
Για την περίπτωση του Δήμου Πατρέων, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την πρόσληψη προσωπικού στη ΔΕΥΑΠ, έναν φορέα που έχει ιδιαίτερες ανάγκες και την ανάγκη στήριξής του με προσωπικό είχε επανειλημμένα τονίσει ο Κώστας Σπαρτινός προς τα αρμόδια Υπουργεία σε συνεργασία με το Σύλλογο των Εργαζομένων.
Η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών αυτών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Ειδικότερα για το νερό, για το οποίο καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει και το έργο του φράγματος Πείρου-Παραπείρου συμμετέχοντας στο φορέα διαχείρισής του, προς όφελος των Δημοτών».
Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο κ. Σπαρτινός δήλωσε, «θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι προσλήψεις των ανθρώπων, που πολλοί από αυτούς είχαν ήδη περάσει και από ΑΣΕΠ και εκκρεμούσε ο διορισμός τους.
Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό. Φοβάμαι ότι ο Δήμος της Πάτρας και η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ υπακούουν στη γραμμή του ΚΚΕ ότι, οτιδήποτε θετικό κάνει η κυβέρνηση δεν πρέπει να το κοινοποιούμε, αλλά μόνο να διογκώνουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν για προσλήψεις κλπ. Διογκώνουν τα προβλήματα και αποσιωπούν τις θετικές εξελίξεις».
Ταυτόχρονα, ασκώντας έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή Πελετίδη για το θέμα του φράγματοας είπε μεταξύ άλλων, «η Δημοτική Αρχή μέχρι και σήμερα επιμένει να αρνείται τη συμμετοχή της (στο διαχειριστικό φορέα του φράγματος). Λέει κάποια πράγματα που δεν ισχύουν. Το ΤΕΕ σκοπεύει να κάνει και ημερίδα γι’ αυτό το θέμα, όπου θα αποκαλυφθεί ότι αυτά που λέει ο Δήμος δεν στέκουν. Ο Δήμος δίνει πάνω από 1 εκ. ευρώ για ρεύμα για να κάνει γεωτρήσεις και να συμπληρώνει τις ανάγκες της πόλης για νερό. Με το φράγμα θα εξοικονομά αυτό το κονδύλι. Νομίζω ότι ο Δήμος αρνείται για λόγους ιδεοληπτικούς και κομματικών εντολών.
Οι άλλοι δύο δήμοι (Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας) και η περιφέρεια είναι θετικοί να συμμετέχουν στο φορέα (εκτός του Δήμου Πατρέων)».