Ψηφίσματα της 3ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας.

συριζα αχαια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη διάρκεια των εργασιών της 3ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχα κατατέθηκαν από Αντιπροσώπους και εγκρίθηκαν δύο ψηφίσματα με τα οποία τα μέλη της Συνδιάσκεψης αποδίδουν φόρο τιμής στην συντρόφισσα Βαρβάρα Δεσποινιάδου και στον συναγωνιστή Μιχάλη Βασιλάκη που «έφυγαν» από κοντά μας το προηγούμενο διάστημα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των ψηφισμάτων:

1.

Η 3η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Αχαΐας εκφράζει την ικανοποίησή της για την ονομασία  του Ομίλου Φίλων του Νίκου Πουλαντζάς Πάτρας ως  «Βαρβάρα Δεσποινιάδου» για απόδοση τιμής στην μνήμη της.

Η συντρόφισσα μας που άφησε δυσαναπλήρωτο κενό πριν ενάμιση χρόνο είχε πολύτιμη προσφορά τόσο στους αγώνες όσο και στην ανάλυση επιστημονικής και θεωρητικής τεκμηρίωσή τους.

Θα θυμόμαστε και θα εμπνεόμαστε πάντα από την εργατικότητα, την αφοσίωση της  στην έρευνα και την αγωνιστική της ανιδιοτέλεια.

2.

Η 3η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖ Α–Προοδευτικής Συμμαχίας Αχαΐας αποτίει φόρο τιμής στο συναγωνιστή μας Μιχάλη Βασιλάκη που έφυγε από τη ζωή τον τελευταίο χρόνο.

Μεγάλη η απώλεια του για το μέτωπο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων  που ορθώνονται απέναντι στον  αντιδημοκρατικό εκτραχηλισμό της κυβέρνησης της  Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μιχάλης Βασιλάκης, ανυποχώρητος αριστερός από τα φοιτητικά του χρόνια, αλύγιστος, ανιδιοτελής και αφοσιωμένος στο κίνημα, μπροστάρης στον μεγαλειώδη αγώνα του 1990-91 ενάντια στην επίθεση που είχε εξαπολύσει η τότε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, πρωταγωνίστησε στη μάχη για την τιμωρία και των πολιτικών ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα.

Σαν γνήσιος λαϊκός αγωνιστής, δεν δίστασε να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού μας και την κρίσιμη περίοδο 2015-2018 να συμπορευτεί στην προσπάθεια απαγκίστρωσης από τα μνημόνια.

Σήμερα τον νιώθουμε εδώ μαζί μας να μας προσκαλεί να συνεχίσουμε ανυποχώρητοι στους νέους αγώνες που έχουμε μπροστά μας

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ