«Χρυσοπληρωμένες κορίνες αντί για ασφάλεια στην Πατρών – Πύργου»

βουλε

ΘΕΜΑ: «Χρυσοπληρωμένες κορίνες αντί για ασφάλεια στην Πατρών – Πύργου»

 

Από τις αρχές του έτους 2020, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εφαρμόζοντας στην πράξη το γνωστό γαλάζιο δόγμα περί “καθόλου ουσίας και πολύ επικοινωνίας”, ανακοίνωναν ότι πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα – Πύργος».

Πριν από λίγους μήνες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κατόπιν αλλεπάλληλων συσκέψεων, πανηγύριζε για την υπογραφή της σύμβασης του έργου αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα – Πύργος», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ.

Μόλις πριν από λίγες μέρες, όταν πλέον ξεκίνησαν τα έργα αυτά,  κατανοήσαμε όλοι πως ακριβώς σκέφτονται να διαθέσουν τα 30 εκατ. ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων οι άνθρωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σε εύκαμπτα πλαστικά κολωνάκια σήμανσης [κορίνες],αγνώστου μέχρι στιγμής κόστους, με τα οποία χωρίζουν ολόκληρους οικισμούς στα δυο, αποκλείοντας τους κατοίκους από την  μετάβαση στα κτήματά τους και στα ζώα τους, δυσκολεύοντας τα απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των σκουπιδιών και μειώνοντας τη δυνατότητα των οχημάτων έκτακτης ανάγκης [ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, κλπ] να κινηθούν ασφαλώς και εγκαίρως για την αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών.

Η αριστεία στα καλύτερά της!!!

/ Βουλευτές Αχαΐας