Υπουργός για όλες τις δουλειές

αναγνωστοπουλου

Η σκόνη από τις υβριστικές και απαξιωτικές δηλώσεις του εφοπλιστή  Πάνου Λασκαρίδη για  θεσμούς και σύμβολα αυτής της χώρας –για την ίδια τη χώρα δηλαδή- δεν έχει κατακάτσει ακόμα. Και όμως, η υπουργός για όλες τις δουλειές, η υπουργός μάλιστα Πολιτισμού της χώρας τέλεσε –σύμφωνα με δημοσιεύματα-  τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας  «Αρέθουσα»,  με επίσημο προσκεκλημένο τον εφοπλιστή. Τον ίδιο άνθρωπο που έχει «διαπρέψει» και στον Πολιτισμό:  εναντίον του  έχει στοιχειοθετηθεί φάκελος για παράνομη ανέλκυση ενάλιων αρχαιοτήτων από τον βυθό των Αντικυθήρων. Η κ. Μενδώνη βέβαια «σφυρίζει αδιάφορα».

Η υπουργός Πολιτισμού, στην ηχηρή σιωπή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του για την προσβολή της χώρας από τον εφοπλιστή, απάντησε με μια ηχηρότατη κίνηση:  με τον ποιο  εθελόδουλο αλλά και κυνικό τρόπο έσπευσε να βροντοφωνάξει ότι οι σχέσεις κυβέρνησης –«εθνικού ευεργέτη» δεν έχουν διαρραγεί. Προφανώς και δεν αυτενεργεί. Είναι γνωστό πλέον ότι η κ. Μενδώνη επιτελεί το ρόλο που της έχει ανατεθεί από το Μαξίμου με φανατική συνέπεια. Οι «δουλειές» να γίνονται, και …. ποιος ενδιαφέρεται για σημαίες, θεσμούς, και άλλα τέτοια;

Η πολιτισμική κληρονομιά  λοιπόν αυτής της χώρας, τα εμβληματικά της μνημεία, ο πολιτισμός γενικότερα,  βρίσκονται στο έλεος και τον κυνισμό μιας υπουργού που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από μία υπουργό που σε «τυχαία» συνάντηση, αφήνει να  διαρρέουν κατασκευασμένοι διάλογοι με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, χωρίς να σέβεται ούτε τον δικό της θεσμικό ρόλο ούτε του κ. Τσίπρα; Τι να περιμένει; Ότι θα υπερασπιστεί τον ηθικό, συμβολικό και θεσμικό πολιτισμό αυτής της χώρας; Άλλωστε σε ποιον λογοδοτεί;. Σίγουρα όχι στον ελληνικό λαό.

/ Βουλευτές Αχαΐας