υπεγράφη σήμερα η Απόφαση Ένταξης του έργου « Εργασίες βελτίωσης προς αύξηση χωρητικότητας του χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων (ΧΥΤΑ) του Δήμου Πατρέων»

συριζα αχαιας

Πάτρα, 30.6.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την Απόφαση Ένταξης του έργου «Εργασίες βελτίωσης προς αύξηση χωρητικότητας του χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων (ΧΥΤΑ) του Δήμου Πατρέων», συνολικού προϋπολογισμού 2,020,000 εκ. €.

 

Από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αλέξη Χαρίτση υπεγράφη σήμερα και θα αναρτηθεί στη Διαύγεια τις επόμενες μέρες η Απόφαση Ένταξης του έργου « Εργασίες βελτίωσης προς αύξηση χωρητικότητας του χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων (ΧΥΤΑ) του Δήμου Πατρέων», συνολικού προϋπολογισμού 2,020,000 εκ. €. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για ένα έργο που το είχε ζητήσει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και είχε χαρακτηρισθεί ως εμπροσθοβαρές προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 το οποίο όμως τελικά δεν είναι εφικτό, σύμφωνα με το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ενώ λόγω της κρισιμότητας του αποφασίστηκε από τα συναρμόδια υπουργεία να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Η κατασκευή του έργου αυτού έχει σκοπό η λειτουργία του ΧΥΤΑ να ανταποκρίνεται στους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν τεθεί. Επίσης θεωρείται ότι με το έργο αυτό θα καταστεί δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ μερικά χρόνια επιπλέον κερδίζοντας τον απαραίτητο χρόνο μέχρι να υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με βάση το συνολικότερο σχεδιασμό στο πλαίσιο του νέου ΠΕΣΔΑ Δυτικής Ελλάδας.

 

Τονίζουμε ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ανταποκρίνεται θετικά στα αιτήματα των πολιτών της Πάτρας, όπως αυτά εκφράζονται από την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και το τοπικό πολιτικό δυναμικό, παρόλο που ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ μέχρι σήμερα τη θετική στάση της κυβέρνησης και τις προσπάθειες της, παρά τους πενιχρούς πόρους που διαθέτει, να επιλύσει χρόνια προβλήματα και να ικανοποιήσει πάγιες διεκδικήσεις του πατραϊκού λαού.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ