“Το ΟΧΙ έδωσε αξιοπρέπεια και διαπραγματευτικό ατού”, του Γρ. Μαρκέτου

Μαρκέτος

Στις 5 Ιούλη 2015 ο Ελληνικός Λαός κλήθηκε με δημοψήφισμα να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να δέχεται τις αξιώσεις του σκληρού νεοφιλελεύθερου πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή θα διαπραγματευθεί σαν ανεξάρτητο κράτος με στόχο να βγει η χώρα από την χρεοκοπία.

Δυστυχώς τα κόμματα ανδρείκελα που μας είχαν οδηγήσει στην χρεοκοπία αυτή, με την άφρονα πολιτική τους τα τελευταία 45 χρόνια μετά την μεταπολίτευση, είχαν και έχουν ακόμα , την αναίδεια να παραποιούν το διακύβευμα του δημοψηφίσματος. Προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν.

Κατ’ αρχήν να δεχτούμε κάποιες απλές αλήθειες. Γιατί διαπραγματευόμασταν; Πήγαιναν όλα καλά και εν αιθρία αποφασίστηκε ένα δημοψήφισμα;

Η χώρα κατέρρεε και υπεύθυνα κόμματα ήσαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Τα δύο κόμματα που μόνον αυτά κυβερνούσαν μέχρι τότε. Τα κόμματα που κατέστρεψαν οποιαδήποτε δομή είχε η χώρα. Διόριζαν άκριτα σε Ολυμπιακή, σε Εμπορική Τράπεζα, σε ΕΛΤΑ, σε ΚΥΔΕΠ, σε Αγροτική …

Δανειοδοτούσαν άκριτα χωρίς κανένα εχέγγυο. Νόμιζαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απλώς κουτόφραγκοι που θα τους αρμέγουν επ’ άπειρον. Ξαφνικά ο Γιώργος Παπανδρέου  με φόντο το Καστελόριζο ανακοινώνει σαν πρωθυπουργός στις 23 Απρίλη 2010 την είσοδό μας στην επιτροπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ο δικός του υπουργός Παπακωνσταντίνου έλεγε προεκλογικά ότι όποια χώρα μπαίνει στην επιτροπεία του, χάνει την ανεξαρτησία της. Ξέρετε ποιόν Παπανδρέου εννοώ, αυτόν που έρχεται στην Πάτρα τον Ιούλη 2022 για να σώσει το Καραμανδάνειο και το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Από κει και πέρα τα πράγματα είναι γνωστά. Σχηματίζεται πραξικοπηματικά κυβέρνηση του τεχνοκράτη Παπαδήμου ελέω επίσημης Ευρώπης, οι θεσμοί δέχονται τους εθνικά περήφανους υπουργούς στο Χίλτον και όχι στα υπουργικά γραφεία.

Και τέλος έχουμε συγκυβέρνηση των άλλοτε μεγάλων εχθρών, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας! Και ο Ελληνικός Λαός στενάζει και πέφτει από μπαλκόνια και δηλητηριάζεται  από μαγκάλια.

Και έρχεται η Ριζοσπαστική Αριστερά και του ξαναδίνει την αξιοπρέπεια του, διαπραγματευόμενη σαν κυρίαρχο κράτος με όπλο το ισχυρό ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος.

Γρηγόρης Μαρκέτος

Δ/ντής ΕΣΥ Παιδίατρος

Μέλος Ν.Ε. Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.