Το επιτελικό κράτος σε επικίνδυνη σύγχυση και το Υπουργείο Πολιτισμού στην  «προστασία» των σεξιστικών μηνυμάτων.

αναγνωστοπουλου

Δεν είναι μόνο το επιτελικό φιάσκο της πολιτικής προστασίας -για άλλη μια φορά- που αποσύνδεσε τη μισή χώρα από τη πρίζα. Είναι κυρίως η πολιτική αδιαφορία και η κοινωνική αναλγησία αυτής της κυβέρνησης, που οδήγησε τους πολίτες σε μια ταλαιπωρία χωρίς τέλος, με εγκλωβισμένους ανθρώπους, δεύτερη μέρα στα αμάξια τους, κεντρικές οδικές αρτηρίες φρακαρισμένες, ακινητοποιημένα τρένα, νοσοκομεία χωρίς τροφοδοσία, περιοχές ολόκληρες χωρίς ρεύμα, εργαζομένους που δεν έχουν φτάσει ακόμα στα σπίτια τους. Ένας  κρατικός μηχανισμός σε αδράνεια και ανυποληψία. Το επιτελικό κράτος σε επικίνδυνη σύγχυση.

Και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, από δημοσιεύματα μάθαμε πως οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού, έλαβαν μήνυμα με οδηγίες για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, συνοδευόμενο από την εικόνα μιας γυναίκας που βάζει αλυσίδες χιονιού, φορώντας τακούνια, μίνι και διάφανο καλσόν. Εικόνα που παρέπεμπε στα γνωστά στερεότυπα και στις σεξιστικές προκαταλήψεις , όμοιες μ’ αυτές που διακινούνται αφιλτράριστα στους διάφορους κοινωνικούς χώρους και προάγουν συγκεκριμένες «γυναικείες ιδιότητες», μόνο και μόνο για να ΄΄ερεθίσουν΄΄ το ενδιαφέρον του κοινού.

Σε μια περίοδο που ο σεξισμός, η παρενόχληση και η βία κατά των γυναικών, έχει πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτου φαινομένου, το υπουργείο πολιτισμού γίνεται μπροστάρης –πόσο οξύμωρο- στην ‘’παραδοσιακή’’ και αρχαϊκή χρήση των γυναικών, σε εικονογραφημένο μήνυμα προστασίας των εργαζομένων του υπουργείου. Ας λάβει επιτέλους υπόψη της η υπουργός το κίνημα metoo, τη γενναία στάση της Γεωργίας, αλλά και όλων αυτών των κοριτσιών που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και να πάρουν τη ζωή τους πίσω. Δεν είναι οι γυναίκες προϊόντα επικοινωνίας. Δεν είναι τα πάντα βορά στην επικοινωνία. Δεν είναι ΑΥΤΟ επικοινωνία.

/ Βουλευτές Αχαΐας