Τοποθέτηση του βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινού στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για την Μεσόγειο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την πρόληψη της εξτρεμιστικής βίας

UfM_042018

02.05.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση του βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινού στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για την Μεσόγειο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την πρόληψη της εξτρεμιστικής βίας.

Ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την Ένωση της Μεσογείου,  που συνεδρίασε πριν από λίγες μέρες στο Κάιρο, τοποθετήθηκε σχετικά  με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας που δεν πρέπει να συνδέεται με καμία θρησκεία, πολιτισμό και εθνικότητα

 

Στην τοποθέτησή του καλωσόρισε την προσπάθεια της Συνέλευσης να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, με τη διοργάνωση της Διάσκεψης της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, τη διοργάνωση της  Διάσκεψης της Αθήνας για το Θρησκευτικό/Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή, όπως και το Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών.

 

Έμφαση  δόθηκε, εκ μέρους του βουλευτή, στις συνεργασίες της χώρας μας με την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και το Λίβανο, αναδεικνύοντας παράλληλα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος ως μια χώρα με στρατηγικό βάρος που μπορεί να συμβάλει στη μείωση των μεταναστευτικών ροών, το λαθρεμπόριο και την εμπορία ανθρώπων.

 

Επιπλέον ο Κ. Σπαρτινός, αναφερόμενος στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, εστίασε στις προσπάθειες που θα πρέπει να καταβληθούν από όλα τα κράτη μέλη, ώστε να υπάρξει ειρήνη στη Συρία και το Ιράκ και σταθερότητα στη Λιβύη, που θα οδηγήσει στην επιστροφή των προσφύγων και μεταναστών στις πατρίδες τους αλλά και στη μείωση του βίαιου εξτρεμισμού που μπορεί να ενισχύσει μελλοντικές τρομοκρατικές ενέργειες.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν σχετικά με την προσφορά ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων, την ενίσχυση δημοκρατικών προγραμμάτων εκπαίδευσης, με έμφαση στις αξίες της ισότητας και της αλληλεγγύης.

 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Κ. Σπαρτινός εστίασε και στα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων μέσω της παράνομης διακίνησης αρχαιολογικών ευρημάτων, πρακτική στην οποία καταφεύγουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και στα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για μείωση της προπαγάνδας μίσους με χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ελευθερία έκφρασης και λόγου.

 

Επίσης, στην επιτροπή  Πολιτικών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που προηγήθηκε της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, κατέθεσε τέσσερεις τροπολογίες που έγιναν αποδεκτές από το σώμα.

__________________________________

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ

 Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Υψηλάντη 216, 262 22, Πάτρα

τηλ: 2610 340169

Βουλής 4, 105 62, Αθήνα

τηλ: 210 370 6383, φαξ: 210 370 6583

Email: k.spartinos@parliament.gr