Της εθνικής συμφιλίωσης

κακκαβας

Του Κώστα Κακκαβά, μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας.

Το επίσημο μέτωπο των δανειστών εντός των συνόρων είναι πάλι εδώ , από την μία η πνιγμένη στα σκάνδαλα ΝΔ της Ντόρας και του Μητσοτακέϊκου, των Αδώνηδων , των Βορίδηδων και των λοιπών ακραίων και  ακροδεξιών καμουφλαρισμένων και  μη  και από την άλλη το διαπλεκόμενο ,συστημικό Πασόκ των Βενιζέλων, των Λοβέρδων και των σκελετών που βγαίνουν από τις ντουλάπες τύπου Σημίτη ,Πάγκαλου και Σία .

Ολες οι αντιδραστικές δυνάμεις του χτες που λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν την χώρα συνεπικουρούμενοι από τον κεντρικό τραπεζίτη Στουρνάρα , εκπρόσωπους της οικονομικής ελίτ της χώρας,  ντόπια και ξένα συμφέροντα , εντεταλμένους Θεοδωράκηδες και λοιπές εφεδρείες είναι πάλι εδώ . Πρόθυμοι και προκλητικοί να κουνούν το δάχτυλο για μία εξαναγκαστική και γρήγορη συμφωνία με όποιο κοινωνικό κόστος , απόλυτα συντεταγμένοι με το πρόγραμμα και τα σχέδια των δανειστών . Πιέζουν την κυβέρνηση να αφήσει της ιδεοληψίες και να υποκύψει σε μία συμφωνία που θα παρατείνει το καθεστώς της επιτροπείας  αρκεί να επιβεβαιωθεί η αριστερή παρένθεση .

Τα δανειοδοτημένα με χιλιάδες ευρώ  τηλεοπτικά μέσα  από τις κυβερνήσεις τους,  με χρήματα του Ελληνικού  λαού , οι ραδιοφωνικές συχνότητες, οι επαγγελματίες στην δούλεψη τους συνδικαλιστές, οι φυλλάδες της λάσπης και του κιτρινισμού , οι αργυρώνητοι δημοσκόποι, όλοι στην θέση τους . Πρέπει με κάθε τρόπο να πέσει αυτή η κυβέρνηση , όχι μόνο για να έρθουν αυτοί πάλι στα πράγματα αλλά και για να μπορέσουν να επιβάλλουν ότι πιο σκοτεινό απεργάζονται οι πιο ακραίοι και διεστραμμένοι  κύκλοι των Βρυξελλών. Να βγάλουν από την μέση το εμπόδιο του Σύριζα ώστε να κάνουν την χώρα ένα ατελείωτο νεοφιλελεύθερο πειραματικό εργαστήριο όπου οι άνθρωποι θα πεθαίνουν σαν τους αρουραίους  και αυτοί θα τους  παρατηρούν από τα ορεινά  της  Εκάλης  και τα θέρετρα τους στο εξωτερικό, εκεί όπου οι προστατευόμενοι τους μετέφεραν το μαύρο χρήμα μέσα σε βαλίτσες  .. ..

Στο όνομα αυτής της ‘’Πατρίδας΄΄ και της ‘’Χώρας’’  έγιναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα . Ετσι πάλι το μαύρο μέτωπο στο όνομα του κινδύνου και της διάσωσης  της  χώρας  προσπαθεί να εγκαταστήσει ένα μεταμοντέρνο πραξικόπημα επιδιώκοντας στο να γίνει αυτή η χώρα ερείπια . Έτσι όταν εξαλειφθούν οι αντιστάσεις και πέσει σαν ώριμο φρούτο  αυτή η κυβέρνηση θα γυρίσουν αυτοί σαν τους μεσσίες να ξαναχτίσουν στα ερείπια,  ένα καθεστώς αδηφάγου παρασιτικού διαπλεκόμενου και ακραίου καπιταλισμού όπως αυτοί ξέρουν καλύτερα, εμπνευσμένο από τις συνταγές του Φρίντμαν και τα σκονισμένα συρτάρια του Σόϊμπλε, αυτά είναι τα σχέδια τους για την πατρίδα.

Τόσα είναι και τα αντανακλαστικό τους απέναντι στον φασισμό και τον νέο ολοκληρωτισμό που ξυπνά ξανά στην Ευρώπη, τόση είναι και η ευθύνη τους και η θωράκιση  απέναντι στην δημοκρατία. Στην χώρα που το ναζιστικό μόρφωμα Χ.Α είναι Τρίτη πολιτική δύναμη και  συνεχίζει να απειλεί και να προπηλακίζει κάθε αντίθετη φωνή, ειπώθηκε δια στόματος Πάγκαλου  πως στα α …. Του λαού για έναν κομμουνιστοσυμμορίτη  σαν το Ν. Μπελογιάννη και κακώς τον τίμησε ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων , έπρεπε με άλλα πράγματα να ασχοληθεί .

Κλείνοντας δανείζομαι  την τελευταία παράγραφο του Θανάση Καρτερού από την αυγή της Κυριακής  ‘ ο Σύριζα με όλα του τα τραύματα , την απειρία , τις αντιφάσεις, τις υποχωρήσεις, είναι το τελευταίο οδόφραγμα. Αυτό εξηγεί το καταστροφικό μένος εναντίον του , θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τον βγάλουν οριστικά από την μέση .Κι αν δεν καταλάβουμε την ανάγκη για αντίσταση όλων σε όλα τα μέτωπα σαν μία σφιχτοδεμένη ομάδα , καλή αντάμωση, ξέρετε πού…’

 

www.thebest.gr

/ Δηλώσεις