Τα προβλήματα του ΕΚΑΒ στην Αχαΐα στο επίκεντρο της συνάντησης Κώστα Μάρκου με την Διευθύντρια του Παραρτήματος και τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία.

Μαρκου

Τα προβλήματα του ΕΚΑΒ στην Αχαΐα στο επίκεντρο της συνάντησης Κώστα Μάρκου με την Διευθύντρια του Παραρτήματος και τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία.

Για τα σοβαρά προβλήματα στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα στο Νομό μας, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις, ενημερώθηκε για μια ακόμα φορά ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Μάρκου.

Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, η εργασιακή ομηρία όλων όσοι εργάζονται ως επικουρικό προσωπικό και τα προβλήματα στον στόλο των ασθενοφόρων, αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης του κ. Μάρκου με την Δ/ντρια του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Πάτρας κ. Αγγελική Κανελλοπούλου, αλλά και με εργαζόμενους στην Υπηρεσία.

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι η Αχαΐα είναι μια περιοχή η οποία λόγω της γεωμορφολογίας της και των πολλών ορεινών, ημιορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της, έχει αυξημένη ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό και έναν επαρκή στόλο οχημάτων ΕΚΑΒ, ώστε να καλύπτεται επαρκώς στις ανάγκες υγειονομικής μεταφοράς τόσο ο εν γένει αυξημένος πληθυσμός της, όσο και όσοι διαβιούν στις δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές της.

Δεδομένου ότι η επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του έχουν τεράστια σημασία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ο κ. Μάρκου ανέλυσε εκτενώς στους εργαζόμενους τον προγραμματικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γενικά για τον τομέα της Υγείας και ειδικά για το ΕΚΑΒ.