Τα παιδιά θα είναι πάντα το τρεχούμενο μέλλον και ο φασισμός ο παγωμένος χρόνος.

συριζα αχαια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 

Τα παιδιά θα είναι πάντα το τρεχούμενο μέλλον και ο φασισμός ο παγωμένος χρόνος.

Ως φοιτητές περπατούσαν στους δρόμους της πόλης με τα τσεκούρια στα χέρια[1]. Αργότερα, ως βουλευτές, αναλύοντας το μεταναστευτικό φαινόμενο και καταχειροκροτούμενοι από το κοινό τους, ισχυρίζονταν ότι η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και νεκροί[2]. Πρόσφατα, από το βήμα της Βουλής, τους ακούσαμε να νομιμοποιούν την ενδοοικογενειακή βία με επιχειρήματα τύπου ότι μπορεί κάποιος να χτυπά τη γυναίκα του αλλά να είναι καλός πατέρας[3], ενώ άλλοι, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιδίδονταν σε σεξιστικά παραληρήματα σε βάρος μιας 17χρονης, η οποία έχει καταγγείλει βιασμό[4]. Την ίδια στιγμή όσοι βρίσκονται στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου καταψήφισαν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση[5].

Και ενώ δεν έχει ακόμα στεγνώσει η μελάνη από την υπογραφή της κυβέρνησης ΝΔ στη νομιμοποίηση της παιδικής εργασίας[6], εμφανίστηκε ένας ακόμα, ο οποίος αναπαράγοντας λίστες με προσωπικά δεδομένα ανήλικων παιδιών, δημοσιευμένες σε ακροδεξιούς ιστότοπους, προέβη σε μια πράξη που αποτελεί τον ορισμό της απόλυτης χυδαιότητας[7] οπλίζοντας, ενδεχομένως, τα χέρια των ακροδεξιών, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν.

Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα, βουλευτής που διαπομπεύει παιδάκια νηπιαγωγείου επειδή δεν φέρουν ελληνικό επίθετο, εκφράζοντας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναν ανόθευτο ρατσισμό, θα είχε ήδη διαγραφεί από το κόμμα του.

Τα πράγματα έχουν ακριβώς όπως τα έθεσε ο συγγραφέας και στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου σε πρόσφατη παρέμβασή του:

Tα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και εθνικότητας που πήγαν προχθές πρώτη μέρα στα σχολεία, δεν είναι φιλοξενούμενα ούτε περαστικά. Πήγαν στο σχολείο τους. Στο δικό τους σχολείο. Οποιαδήποτε απόπειρα να διαχωριστούν από τα υπόλοιπα θα φτάσει στα ίδια και θα σακατέψει τις ψυχές τους.

Δεν τα βάζεις ποτέ με τα παιδιά. Είναι αλητεία και ανανδρία.

Τα παιδιά θα είναι πάντα το τρεχούμενο μέλλον και ο φασισμός ο παγωμένος χρόνος.

Εμείς σαν Τμήμα Δικαιωμάτων θα προσθέταμε ότι πουθενά δεν χωράει ρατσισμός, αλλά πολύ περισσότερο δεν έχει θέση στη Δημόσια Παιδεία και στη Δημόσια Υγεία.

Ας απομονώσουμε τώρα τις ρατσιστικές φωνές, πριν συνηθίσουμε να τις ακούμε!

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ