Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για την επέκταση του φράγματος του Πηνειού.

αναγνωσστοπουλου

ΠΑΤΡΑ, 2-2-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για την επέκταση  του  φράγματος  του Πηνειού αλλά και  τα γενικότερα  προβλήματα του  αρδευτικού συστήματος Δυτικής Αχαίας.

 

Η Βουλευτής Αχαΐας (ΣΥΡΙΖΑ) Σία Αναγνωστοπούλου συναντήθηκε σήμερα  με τον Προϊστάμενο της Γενικής  Διεύθυνσης  Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών  Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  κ. Αντώνη Κοτσώνη, τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστο Νικολάου και  μέλη του Δημοτικού συμβουλίου. Στη συνάντηση συζητήθηκε το  θέμα  της επέκτασης  του αύλακα του  φράγματος  του Πηνειού αλλά και  τα γενικότερα  προβλήματα του  αρδευτικού συστήματος Δυτικής Αχαΐας . Ο κ. Κοτσώνης δεσμεύθηκε από πλευράς Υπουργείου, για  την άμεση  υλοποίηση  του  χρονοδιαγράμματος των εργασιών.

Όπως δήλωσε η βουλευτής  Αχαίας πρόκειται για ένα έργο εθνικής σημασίας  για το οποίο έχει δεσμευθεί  ο πρωθυπουργός Α.  Τσίπρας από το Σεπτέμβριο του 2015 και το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά  στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω επέκταση του φράγματος  υπήρξε στην ατζέντα των προηγούμενων  πολιτικών ηγεσιών,  εδώ και 30 χρόνια,  χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

 

                                                                                                  ΑΘΑΝΑΣΙΑ Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

/ Βουλευτές Αχαΐας