Σύσκεψη στα γραφεία της Π.Ε.Σ. αναφορικά με το αίτημά της για στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων και παραγωγών Κορινθιακής Σταφίδας.

βουλε

+

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου,  συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας Ανδρέα Ριζούλη, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της, προκειμένου να συζητήσουν, από κοινού και με άλλους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, το αίτημα των μελών της για στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων και παραγωγών Κορινθιακής Σταφίδας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αφού άκουσαν προσεκτικά τα μέλη της Διοίκησης της Π.Ε.Σ., εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματά τους και υπενθύμισαν ότι, ήδη από την 07-04-2021, έχουν καταθέσει σχετική Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ενημέρωσαν τα μέλη του Προεδρείου ότι λίγες μέρες πριν, ήτοι την 16-06-2021, μαζί με άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υπογράψαν και καταθέσαν σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό με θέμα «Άμεσα μέτρα στήριξης των παραγωγών σταφίδας και παρεμβάσεις για τη διάθεση ενός εθνικής σημασίας προϊόντος».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσαν ότι η μόνη λύση είναι η απόσυρση του προϊόντος με επιδότηση. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της απόσταξης για αλκοόλ, όπως έγινε και πέρυσι με Ευρωπαϊκά χρήματα για ποσότητες κρασιού, αλλά και μέσω της στήριξης των σταφιδοπαραγωγών με πράσινο τρύγο. Επιπλέον θα μπορούσαν να ληφθούν πρωτοβουλίες από την Πολιτεία και τους Δήμους για διοχέτευση του προϊόντος σε κοινωνικές δομές και δίκτυα.

Είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη ότι οι παριστάμενοι συμφώνησαν να συντάξουν, συνυπογράψουν και αποστείλουν αρμοδίως σχετικό Υπόμνημα με τις κοινές θέσεις τους, οι οποίες στηρίζονται στις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

 Οι βουλευτές

Κώστας Μάρκου & Σία Αναγνωστοπούλου

Αλεξάνδρου Υψηλάντου 216, Πάτρα              Τηλ: 2610313501 – 261027321 

/ Βουλευτές Αχαΐας