Σχετικά με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας του Πανεπιστημίου Πατρών.1

βουλε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

11/3/2021

 Έπειτα από 3 μήνες απραξίας της κυβέρνησης απέναντι στη διεκδίκηση των εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών, επιτέλους το πρόβλημα επιλύθηκε, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η οποία ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια,  προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προσωπικού, για τις ανάγκες καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα: «.. οι οποίες έχουν λήξει από την 1η Μαρτίου 2021 ή πρόκειται να λήξουν μέχρι την 31η Μαρτίου 2021, παρατείνονται για λόγους δημόσιας υγείας και ως προς όλες τις συνέπειες τους, έως τη σύναψη νέων συμβάσεων μετά την ολοκλήρωση των διαγνωστικών διαδικασιών πρόσληψης που ήδη διενεργούνται και πάντως όχι πέραν της 31ης Μαΐου 2021 για την κάλυψη των ανωτέρω αναγκών».

Οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Συρίγου στις εκκλήσεις και την πίεση που άσκησαν για την παράταση των συμβάσεων . Σημειώνουν ωστόσο, ότι στόχος όλων παραμένει η ολοκλήρωση των διαδικασιών  προκήρυξης νέων συμβάσεων με ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα που θα εξασφαλίσει επιτέλους την μόνιμη εργασία για πολλές οικογένειες που το έχουν ανάγκη, χωρίς επισφαλείς σχέσεις εργασίας και μισθούς πείνας.

/ Βουλευτές Αχαΐας