Σχετικά με το κλείσιμο του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Πάτρα και την απόλυση των εργαζομένων.

συριζα αχαιας

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας εκφράζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ανησυχία της για το κλείσιμο του καταστήματος μιας κερδοφόρας και πολλαπλά χρηματοδοτούμενης εταιρείας, της ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Η ανεργία 7 νέων ανθρώπων δεν είναι ένα γεγονός που μπορεί να περάσει απαρατήρητο σε μια πόλη που καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Πολύ περισσότερο δε, όταν οι συγκεκριμένες απολύσεις δεν δικαιολογούνται παρά μόνο από την επιδίωξη της εταιρείας για μεγιστοποίηση των κερδών της μέσα από την πρακτική του franchise.

Εκτός, όμως, από τις συνέπειες στις ζωές 7 εργαζομένων που είναι αντιμέτωποι με την ανεργία το πρόσφατο «λουκέτο» κατέδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αναγκαιότητα ύπαρξης και ανεμπόδιστης λειτουργίας ενός κρατικού μηχανισμού ελέγχου της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Οι πρώτες ενέργειες της νέας κυβέρνησης που καταργούν σε μια νύχτα υπηρεσίες όπως το ΣΕΠΕ κλείνοντας το μάτι σε επιχειρήσεις που προσπαθούν να παραβιάσουν την εργατική νομοθεσία, στην ουσία, δημιουργούν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο εργασίας το οποίο κατακρημνίζει τα εργατικά δικαιώματα μπροστά στο βωμό μιας «ανάπτυξης» που θα ωφελήσει τους λίγους κι εκλεκτούς.

Έστω και τώρα τα αρμόδια Υπουργεία πρέπει να κινηθούν στην κατεύθυνση της απορρόφησης των απολυμένων εργαζομένων είτε στα υπόλοιπα καταστήματα της εταιρείας Γερμανός είτε στη μητρική εταιρεία, τον ΟΤΕ, χωρίς να χαθεί ούτε η εμπειρία αυτών των εργαζομένων ούτε τα δικαιώματά τους.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ