Σχετικά με τις διακοπές ρευμάτων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

συριζα αχαια

Ανακοίνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με τις διακοπές ρευμάτων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

 

Δυστυχώς τα τρία χρόνια της δεξιάς διακυβέρνησης της χώρας μας, έγιναν πλέον θηλιά γύρω από τον λαιμό κάθε Έλληνα και κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία λίγες μέρες νωρίτερα στο 3ο Συνέδριο του κόμματός μας είχε τονίσει ότι ο Δαβίδ της Αριστεράς παλεύει με τον Γολιάθ της ολιγαρχίας. Ο Μητσοτάκης και το περιβάλλον του δεν έχουν καταλάβει ότι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας είμαστε όλοι και όλες εμείς που ζούμε την σκληρή καθημερινότητα και  δίνουμε αγώνα για να επιβιώσουμε.

Η κάρτα αλληλεγγύης και το δωρεάν ρεύμα στα ευάλωτα νοικοκυριά ξαναέγιναν αναγκαιότητα και πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα. Καμία διακοπή παροχής ρεύματος δεν θα γίνει ανεκτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσπάθησε πολύ στα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα να σβήσει από την συλλογική μνήμη την εποχή των μαγκαλιών της κυβέρνησης Σαμαρά και τα θύματα από την χρήση τους.

 Η πρότασή μας είναι θέσπιση πλαφόν κέρδους στη χοντρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού, αυστηρός έλεγχος και ρύθμιση της αγοράς που τώρα είναι ανεξέλεγκτη. Το ‘’Δ’’ πρέπει να επιστρέψει στη ΔΕΗ , δηλαδή ο δημόσιος χαρακτήρας της.

Στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δραστηριότητάς του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει πρόταση στη Βουλή αναστολής πληρωμής της ρήτρας αναπροσαρμογής μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και άλλων δικηγορικών συλλόγων περί της νομιμότητας του μέτρου αυτού, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.

Η διακοπή του ρεύματος αποτελεί πράξη βαρβαρότητας κατά της κοινωνίας και το σύνθημά μας καθίσταται επίκαιρο όσο ποτέ:

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ;

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ