Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για το σχεδιασμό και την εξέλιξη των Οδικών, Σιδηροδρομικών και άλλων έργων Υποδομών στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

συριζα αχαιας

Πάτρα, 12.11.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για το σχεδιασμό και την εξέλιξη των Οδικών, Σιδηροδρομικών και άλλων έργων Υποδομών στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ εκφράζει την ικανοποίηση του για τις εξαγγελίες του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη το Σάββατο 10.11.2018 στο Δημαρχείο της Πάτρας και στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που στην πραγματικότητα αλλάζουν το μέλλον της πόλης των Πατρών αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Οι δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση η υλοποίηση κρίσιμων υποδομών για τη Δυτική Ελλάδα, η οποία έχει υποφέρει πάρα πολλά από την έλλειψη αυτών ή από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση τους.

Μαζί με την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου 3,5 χλμ στον Δήμο, την υπόγεια διέλευση του τρένου από το Ρίο μέχρι τον Άγιο Διονύσιο και στη συνέχεια μέχρι τον Άγιο Ανδρέα και το νέο λιμάνι, αλλάζει μετά από δεκαετίες μαρασμού ριζικά ολόκληρη η πόλη αφού της δίνονται νέες δυνατότητες όχι μόνο για τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας αλλά και για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.

Επιπλέον, η ολοκλήρωση του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου και το σχέδιο πρότασης για τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης με τη συμμετοχή του Κράτους, της Περιφέρειας και των τριών Δήμων (Πάτρα, Δυτική Αχαΐα, Ερύμανθου) δίνει πλέον τη δυνατότητα για υδροδότηση της πόλης και του νομού με τους καλύτερους όρους αποφεύγοντας τις γεωτρήσεις που και ενεργοβόρες είναι και προβλήματα δημιουργούν στον υδροφόρο ορίζοντα.

Ο Δήμος της Πάτρας έχει πλέον ιδανική ευκαιρία να εκπονήσει το σχέδιο που θα δώσει επιτέλους στη πόλη μας το χώρο για την ανάπτυξη που της στέρησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ