Σχετικά με τη σύμβαση δωρεάς του Δημοσίου με το ίδρυμα Ωνάση για τα έργα στην Ακρόπολη

αναγνωστοπουλου

Επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό  Πολιτισμού και Αθλητισμού ,κατέθεσε σήμερα η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με τη σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και του Ιδρύματος Ωνάση για τα έργα στην Ακρόπολη.  Η εν λόγω σύμβαση που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο σε απάντηση της από 19/2/2021 ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκάλεσε αντιδράσεις , αφού στο άρθρο 9 αναφέρεται πως θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70Χ40 εκατ.), που θα αναφέρει: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020). Η ακριβής θέση και οι ειδικές προδιαγραφές της εν λόγω αναφοράς θα οριστικοποιούνται με υπόδειξη του δωρεοδόχου μετά από προηγούμενη συναίνεση του ιδρύματος».

Η Υπουργός Πολιτισμού, μετά την γενικευμένη κατακραυγή, το μόνο που έπραξε ήταν να κατηγορήσει και να επιρρίψει ευθύνες στους πάντες, αλλά κυρίως να διαψεύσει την εγκυρότητα της ίδιας της σύμβασης και να (αυτό)αναιρέσει τον θεσμικό της ρόλο.  Με περίσσευμα θράσους και αλαζονείας και  με τον πιο επίσημο  τρόπο διεκδικεί να χαραχτεί το όνομα της στο Μνημείο της Παγκόσμιας Ιστορικής Κληρονομιάς, την ίδια στιγμή που κατηγορεί όλους τους άλλους για σπίλωση  χαρακτήρα και fake news.

Κατόπιν των ανωτέρω, η κ. Αναγνωστοπούλου, φέρνει το θέμα στην Βουλή, ρωτώντας την κ. Μενδώνη αν τελικά ισχύει η σύμβαση δωρεάς που κατατέθηκε από την ίδια με τις υπογραφές τριών υπουργών της κυβέρνησης και που στη συνέχεια διέψευσε.

/ Βουλευτές Αχαΐας