Σχετικά με την συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ζέρβα Ανδρέα.

βουλευτες

Οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου,  συναντήθηκαν, χθες Δευτέρα 29.11.2021, με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανδρέα Ζέρβα .

Στη συνάντηση οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την κατάσταση στα σχολεία της Αχαΐας και  αφού εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την έξαρση της πανδημίας από τη μία και τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία του νομού από την άλλη,  επικεντρώθηκαν  στην ύπαρξη ενός υπεράριθμου τμήματος (28 μαθητών) στο 7ο Γυμνάσιο Πατρών.

Οι βουλευτές   επεσήμαναν ότι παρότι κάθε τμήμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 27 μαθητές, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην περίπτωση  του 7ου Γυμνασίου Πάτρας κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.  Άλλωστε  δεν σημαίνει ότι πρέπει κάθε τμήμα σε όλα τα σχολεία να αποτελείται από 27 μαθητές, το μέγιστο δηλαδή αριθμό ανά τμήμα διότι είναι παραλογισμός αφενός από παιδαγωγική σκοπιά  και αφετέρου  ενώ βρισκόμαστε στην αρχή του 4ου κύματος της πανδημίας.

Η επιμονή στην πολιτική των συγχωνεύσεων τμημάτων, αντί για αραίωση των μαθητών στις τάξεις, μαρτυρά την απροθυμία του Υπουργείου Παιδείας για παραπάνω προσλήψεις αναπληρωτών και σίγουρα την υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.

Τέλος, μετά από μία διεξοδική συζήτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησαν από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να βρεθεί άμεσα η εκπαιδευτικά αρμόζουσα λύση.

/ Βουλευτές Αχαΐας