Σχετικά με την “επίσκεψη” ομάδας κουκουλοφόρων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας στην Πάτρα.

συριζα αχαιας

Πάτρα, 17.3.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την “επίσκεψη” ομάδας κουκουλοφόρων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας στην Πάτρα.

Σήμερα το πρωί ομάδα νεαρών με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στα γραφεία του κόμματος στην Πάτρα και κατέλαβαν το χώρο ενώ άλλη μια ομάδα, επίσης με καλυμμένα πρόσωπα, είχε ανοίξει πανό στην είσοδο της πολυκατοικίας, που στεγάζονται τα γραφεία, και μοίραζε προπαγανδιστικό υλικό στους περαστικούς.

Είναι γνωστό ότι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα είναι ανοιχτά σε όλους τους πολίτες και τα κινήματα που θέλουν να θέσουν ό,τι ζήτημα τους αφορά. Η πολιτική μας κουλτούρα και πρακτική έχει αποδείξει ότι όλα αυτά τα χρόνια, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, είμαστε στη διάθεση κάθε πολίτη, φορέα και κινήματος που επιθυμεί να συζητήσει μαζί μας.

Οι πρακτικές των καταλήψεων των γραφείων πολιτικών κομμάτων χωρίς ουσιαστικά να μένει χώρος για οποιαδήποτε συζήτηση ή διάλογο είναι πολύ μακριά από τη δική μας πολιτική κουλτούρα αλλά και τη συμπεριφορά που αρμόζει στις δημοκρατικές λειτουργίες μια κοινωνίας. Πόσο μάλλον όταν η αποχώρηση των “καταληψιών” συνοδεύεται από φθορές στην ηλεκτρολογική και τηλεπικοινωνιακή εγκατάσταση των γραφείων.

Αναριωτόμαστε, ποια κινηματική πρακτική προτάσσει το να κόψει κάποιος το καλώδιο του ρεύματος του ψυγείου ή της καφετιέρας που υπάρχει στο χώρο.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ