Σχετικά με την έναρξη της νέας χρονιάς κατάρτισης για τα Δημόσια ΙΕΚ. Οι βουλευτές

βουλευτες

Ξεκίνησε η νέα χρονιά κατάρτισης για τα Δημόσια ΙΕΚ, καθώς αυτή την εβδομάδα μπήκαν στις αίθουσες οι σπουδαστές του νέου εκπαιδευτικού έτους 2020-2021.

Η Αχαΐα βρίσκεται σε «πορτοκαλί» συναγερμό και ανήκει στο επίπεδο 3, το οποίο σημαίνει ότι στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ορίζεται ως ανώτατο όριο, χωρίς εξαιρέσεις, ο αριθμός των 9 ατόμων. Την ίδια στιγμή όμως στις αίθουσες των Δημοσίων ΙΕΚ ο αριθμός των καταρτιζομένων ανά εκπαιδευτή είναι τα τριάντα (30) άτομα ανά τμήμα με τη δυνατότητα επίσης να προσαυξηθεί κατά 10%, με σκοπό τη σωστή κατανομή των καταρτιζομένων.

Το υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση δείχνει για άλλη μία φορά την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού και ετοιμότητας να αντιμετωπίσει σοβαρά και υπεύθυνα την νέα εκπαιδευτική χρονιά στην υφιστάμενη κατάσταση. Με σχολικές μονάδες ανέτοιμες να ανταποκριθούν στις υγειονομικές ανάγκες της εποχής και χωρίς τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή λειτουργία τους και την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ είναι σε οριακή κατάσταση, όχι λόγω του κορονοϊού, αλλά λόγω του ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας τους έχουν αφήσει απροστάτευτους.

/ Βουλευτές Αχαΐας