Σχετικά με επιστολή που απέστειλαν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προς τον Πρόεδρο της Βουλής αιτούμενοι την από κοινού σύγκληση των Επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.

αναγνωστοπουλου

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής απέστειλαν, σήμερα Παρασκευή 7.1.2022, τέσσερις Τομεάρχες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αιτούμενοι την από κοινού σύγκληση των Επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Ανδρέας Ξανθός, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Νίκος Φίλης,, με την συνυπογραφή 26 βουλευτών-μελών των Επιτροπών, ζητούν από τον Πρόεδρο της Βουλής να συγκληθούν από κοινού οι αρμόδιες επιτροπές προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο  χώρος του Πολιτισμού βρίσκεται στην κυριολεξία στο κενό, χωρίς κανένα ουσιαστικά δίχτυ προστασίας. Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και έπειτα από την μη ανταπόκριση στα κατ΄ επανάληψη ανάλογα αιτήματα (Σεπτέμβριος 2020, Σεπτέμβριος 2021), είναι πια επιτακτική ανάγκη να υψωθεί κοινοβουλευτικό τείχος υπεράσπισης ενός κλάδου που δοκιμάζεται και απειλείται με περιθωριοποίηση και αφανισμό.

Κλείνοντας, τονίζουν πως: «Η κυβέρνηση αδιαφορεί. Η Βουλή όμως δεν μπορεί πλέον να σιωπά».

/ Βουλευτές Αχαΐας