«Συνεχίζεται η αποχή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων γιατί συνεχίζεται και ο κυβερνητικός εμπαιγμός».

βουλευτες

«Συνεχίζεται η αποχή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων γιατί συνεχίζεται και ο κυβερνητικός εμπαιγμός».

Οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου με αφορμή την από 24 Φεβρουαρίου 2023 Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, δήλωσαν τα ακόλουθα:

«Ιανουάριος 2023: Καταθέτουμε επείγουσα Αναφορά με θέμα την επικινδυνότητα και τις σοβαρές ζημιές, που έχει υποστεί το Δικαστικό Μέγαρο Καλαβρύτων, οι οποίες υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες, που στεγάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο και πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης. Επίσης, καθιστούν επικίνδυνη τη χρήση του κτιρίου από υπαλλήλους και πολίτες.

Φεβρουάριος 2023: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής επαίρεται ότι «γινόμαστε επιτέλους σοβαρό κράτος, που σέβεται τον πολίτη και χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης…» και «προτάξαμε το ζήτημα του 112. Σήμερα, το 112 είναι συλλογικό κτήμα και δεν είναι μόνο ψηφιακό εργαλείο, αλλά ολόκληρη κουλτούρα πολιτικής προστασίας.»…

24 Φεβρουαρίου 2023: Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαβρύτων αποφασίζει τη συνέχιση της πολυήμερης αποχής των δικηγόρων έως και την 10.03.2023 λόγω της 1) μη ίδρυσης Υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στα Καλάβρυτα και της υπολειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου, ιδίως μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει την απόφαση του ΔΣ του Ελληνικού Κτηματολογίου περί κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου Καλαβρύτων, 2) συνεχιζόμενης μη λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης του Δικαστικού Μεγάρου! Επίσης, αναμένει-όπως και εμείς- την ταχεία δρομολόγηση εργασιών για αποκατάσταση των ζημιών.

Κατόπιν των ανωτέρω, δε μπορούμε παρά να συμπεράνουμε: κ. Μητσοτάκη, στην καλύτερη περίπτωση, είστε εκτός τόπου και χρόνου. Στη χειρότερη, μας εμπαίζεται. Εν προκειμένω, οι Δικηγόροι των Καλαβρύτων, αλλά και ο ελληνικός λαός στο σύνολό του είναι αυτοί, που εκπέμπουν 112. Όλοι ζητούν την άμεση αποχώρησή σας από τη διακυβέρνηση της χώρας. Πρέπει να παραιτηθείτε.»

/ Βουλευτές Αχαΐας