Συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 8.12.2021

συριζα αχαια

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε υβριδικά (δια ζώσης και διαδικτυακά) η τέταρτη τακτική συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία  στην αίθουσα του ΤΕΕ στην Τριών Ναυάρχων.

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο συντονιστής της ΝΕ Μιχάλης Σιδηρόπουλος με ένα σύντομο απολογισμό της δράσης της Νομαρχιακής Επιτροπής το προηγούμενο διάστημα.  Ακολούθησε ο αναπληρωτής συντονιστής Ανδρέας Ριζούλης ο οποίος ανέφερε ότι καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αύξησε τις οργανωμένες του δυνάμεις στο νομό μας δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση, την  ανασυγκρότηση των οργανώσεων μας και την δημιουργία νέων οργανώσεων μελών.

Έγινε επίσης εκτενής αναφορά στις μεγάλες καμπάνιες που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Η πρώτη αφορά την ακρίβεια που θα κλιμακώνεται με την πρόταση για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Η δεύτερη είναι η καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών και την διεύρυνση του κόμματος.

Στη συνέχεια ο Μάκης Θεοφιλάτος εκ μέρους της ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) ενημέρωσε για την πορεία προς το  3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Από τις 15 Δεκεμβρίου ξεκινά και επίσημα ο προσυνεδριακός διάλογος στις οργανώσεις μελών και παράλληλα η έναρξη ανοιχτού διαλόγου με την τοπική κοινωνία για να προωθηθούν  αδιαμεσολάβητα οι θέσεις, διεκδικήσεις και δεσμεύσεις του κόμματος για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας.

Ως βασική κατεύθυνση δράσης της ΝΕ Αχαΐας για το επόμενο διάστημα ορίστηκε μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση με την επίσκεψη κεντρικών στελεχών σε όλο το νομό με στόχο την εξειδίκευση των θέσεων μας στην περιοχή της Αχαΐας και την ανατροφοδότηση με αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Η πολιτική αυτή εξόρμηση θα κορυφωθεί με την περιοδεία του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή και την ανοιχτή ομιλία του στην Πάτρα.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ