Συναντήσεις με την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου,την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

IMG_1371

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαϊας με επικεφαλής την βουλεύτρια Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, τον συνεργάτη του βουλευτή Κώστα Μάρκου κα τον υπεύθυνο του τμήματος Αθλητισμού της ΝΕ Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τάκη Γεωργακόπουλο, υποψήφιο βουλευτή, συναντήθηκαν τη Δευτέρα 20/2  με την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου ,ΕΣΠΕΠ, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της κ. Θόδωρο Κανελλόπουλο και τον ταμία κ. Βαγγέλη Ξιγκάκη, οι οποίοι ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία πετοσφαίρισης, την έλλειψη επαρκών δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και την έλλειψη Διαιτητών του Βόλλει. 

Οι βουλευτές ενημέρωσαν την ΕΣΠΕΠ, για το τελευταίο νομοσχέδιο Αθλητισμού της Κυβέρνησης όπου το κράτος αντί να στηρίξει και ενισχύσει οικονομικά τα αθλητικά σωματεία που φυτοζωούν, προτιμά να προχωρά σε έργα βιτρίνας, ενώ με την συνολική της πολιτική, οδηγεί το μαζικό αθλητισμό σε συρρίκνωση, αφήνοντας τα προγράμματα «Άθληση για Όλους»  έξω από την αρμοδιότητα των Δήμων και παραδίδοντάς τα στους ιδιώτες επιχειρηματίες, μετατρέποντάς έτσι τον Μαζικό Αθλητισμό, από κοινωνικό αγαθό σε εμπορεύσιμο είδος με στόχο το κέρδος. 

Τέλος  υπογράμμισαν  ότι απαραίτητη προϋπόθεση, για την ενίσχυση του βόλεϊ, είναι ο σχολικός αθλητισμός, ο οποίος είναι ανύπαρκτος καθώς και η ενεργός συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας συναντήθηκε  με τον Πατρινό Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν το άθλημα της ποδηλασίας τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Ο Πρόεδρος της ΕΟΠ επεσήμανε την έλλειψη ποδηλατικών εγκαταστάσεων στην Πάτρα, κάτι που υπήρχε στην πόλη το 1894! Ο κ. Διαμαντόπουλος επίσης σχολίασε το γεγονός ότι παρατηρείται μειωμένο ενδιαφέρον στην Πάτρα για τη δημιουργία νέων ποδηλατικών σωματείων ενώ για την Ομοσπονδία Ποδηλασίας τόνισε πώς υπάρχει δυστοκία στην αντικατάσταση του προσωπικού που συνταξιοδοτείται, γεγονός που δυσκολεύει την δουλειά της ΕΟΠ.   

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμαναν στον Πρόεδρο της ΕΟΠ ότι, θα μπορούν να στηρίξουν κοινοβουλευτικά το αίτημα της Ομοσπονδίας και της Πάτρας για τη δημιουργία Ποδηλατοδρομίου, εφόσον οι άνθρωποι του αθλήματος, έχουν να υποδείξουν τον διαθέσιμο χώρο αφού η μελέτη όπως ειπώθηκε είναι έτοιμη. 

Την Τρίτη 21/2, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με το ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, όπου παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Νίκος Μπαλάσης, ο Αντιπρόεδρος Βαγγέλης Τζελάτης, ο Γραμματέας Δημήτρης Πελεγρίδης, το μέλος Κώστας Κούτρας και το μέλος της κεντρικής Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ Πέτρος Μαντάς και συζητήθηκαν τα προβλήματα του Στίβου. 

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ επεσήμανε τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα σωματεία, όπως αυτό της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης, της αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) και στα δύο στάδια, το Παμπελοποννησιακό και το προπονητικό Λαδόπουλου, ενώ  ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τη σύνδεση του σχολικού αθλητισμού και των αγωνισμάτων του στίβου. Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα υποστηριχτούν  και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο οι όποιες προτάσεις της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κατατεθούν και στοχεύουν στην ανάπτυξη των αγωνισμάτων του στίβου στην Πάτρα και στην περιοχή της Αχαΐας. 

/ Βουλευτές Αχαΐας