Συνάντηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας με μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας

ΕΟΘΑ

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κ. Ανδρέας Λίβανος , η Γενική Γραμματέας, κα Αγλαία Σαλαμούρα, ο Αναπληρωτής Ταμίας,κ. Χάρης Πύργας και το μέλος, κα Όλγα Κανελλοπούλου.

 

Οι βουλευτές Αχαΐας ενημερώθηκαν εκτενώς λαμβάνοντας σχετικό υπόμνημα για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους χρόνιους πάσχοντες της θαλασσαιμικής κοινότητας δηλώνοντας την στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι ελλείψεις αίματος ανά την χώρα, η ανάγκη για την αύξηση των προνοιακών επιδομάτων, την εφαρμογή θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των μονάδων μεσογειακής αναιμίας και δρεπανοκυτταρικής νόσου, τις μεταθέσεις μόνιμων καθηγητών που πάσχουν από θαλασσαιμία κοντά στον τόπο διαμονής τους  κ.α. 

 

Τέλος, στο σημαντικό ζήτημα των χρόνιων ελλείψεων αίματος που αντιμετωπίζει το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια», με αποτέλεσμα οι μεταγγίσεις να αναβάλλονται και να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία των ατόμων με θαλασσαιμία, δρεπανοκυτταρική νόσο κ.α. οι βουλευτές συμφώνησαν ότι χρειάζεται η σωστή κεντρική διαχείριση του αίματος αλλά και ο συντονισμός των 93 αιμοδοσιών που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας.

/ Βουλευτές Αχαΐας