Συνάντηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με το Προεδρείο του Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ – ΟΞΥΓΟΝΟ

μαρκου αναγνωστοπουλου

ΘΕΜΑ: Συνάντηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου με το Προεδρείο του Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ – ΟΞΥΓΟΝΟ

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου,  συναντήθηκαν με το Προεδρείο του Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ – ΟΞΥΓΟΝΟ με αφορμή την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία συντελέστηκε η καθαίρεση του εκλεγμένου και άμισθου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ και η αντικατάστασή του με διορισμένους και έμμισθους «εκλεκτούς» της Κυβέρνησης.

Οι βουλευτές σχολιάζοντας την απόφαση της Κυβέρνησης ανέδειξαν τόσο την κυβερνητική αστοχία ως προς την λειτουργία του ΚΕΘΕΑ όσο και τις επιζήμιες προεκτάσεις που θα επιφέρει η αιφνίδια απόφαση της Κυβέρνησης. Παράλληλα εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία της διοίκησης του οργανισμού αλλά και την ανασφάλεια που προκύπτει  ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους θεραπευόμενους.

Ο θεραπευτικός πυρήνας της αποτελεσματικότητας του ΚΕΘΕΑ όλα αυτά τα χρόνια, με ποσοστά απεξαρτημένων ατόμων άνω του 70%, έγκειται και στον τρόπο εκλογής της διοίκησής του από τα ίδια τα μέλη του.

Το μοντέλο του ΚΕΘΕΑ όπου λειτουργεί επί 37 συναπτά έτη αποτελεί έναν οργανισμό πρότυπο, που ξεχωρίζει για τη χρηστή διαχείριση και διοίκησή του. Έχει καταξιωθεί όχι μόνο στη συνείδηση όσων ευεργετήθηκαν από αυτόν, αλλά και στη συνείδηση του συνόλου του Ελληνικού λαού.

Είναι δηλαδή ένας οργανισμός που ακόμα και αυτή η Κυβέρνηση, δεν θα έπρεπε να επιδιώξει την μετατροπή του σε φέουδο για την ικανοποίηση ρουσφετολογικών και κερδοσκοπικών επιδιώξεων.

Σε αυτή τους την προσπάθεια θα μας έχουν όλες και όλους δίπλα τους.

Σία Αναγνωστοπούλου

Κώστας Β. Μάρκου

Βουλευτές Αχαΐας

/ Βουλευτές Αχαΐας