Συνάντηση των Βουλευτών Αχαΐας του Σύριζα – ΠΣ με  τον Σύλλογο Λαϊκής Αγοράς Πατρών “Αγιος Τρυφων” και το Σωματείο  Πωλητών λαϊκών αγορών ¨Αγ.Ανδρέας¨ .

Σωματεια λαικων αγορων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση των Βουλευτών Αχαΐας του Σύριζα – ΠΣ Αθανασίας [Σίας] Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου με  τον Σύλλογο Λαϊκής Αγοράς Πατρών Αγιος Τρυφων” και το Σωματείο  Πωλητών λαϊκών αγορών ¨Αγ.Ανδρέας¨ .

 

Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Βουλευτών Αχαΐας του Σύριζα – ΠΣ Αθανασίας [Σίας] Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, με τους εκπροσώπους του Σωματείου Πωλητών λαϊκών αγορών ¨Αγ.Ανδρέας¨ κ.Καλούδη και κ. Παπαδάτο και του  Συλλόγου Λαϊκής Αγοράς Πατρών Αγιος Τρυφων”  κ. Γιαννακόπουλο  και  κ.Φωή,  με θέμα την ενημέρωση των Βουλευτών για το σχέδιο Νόμου που επεξεργάζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η Κυβέρνηση επιλέγει να δώσει την χαριστική βολή στις λαϊκές αγορές οδηγώντας παραγωγούς, αγρότες, εμπόρους, εργαζόμενους σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι Βουλευτές από τους εκπροσώπους των Σωματείων παραγωγών και εμπόρων των λαϊκών αγορών, κατέστη σαφές ότι η κυβέρνηση αγνοώντας πλήρως τον ιστορικό κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών, θα προχωρήσει στη διάλυση τους. Παραχωρεί τη διαχείριση σε ιδιώτες, προωθεί τη διενέργεια πλειστηριασμών για τις θέσεις στις λαϊκές, επιτρέπει την απόδοση θέσεων σε εταιρείεςαποκλείει τους εκπροσώπους των παραγωγών από τη λήψη αποφάσεων. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να μοριοδοτεί τους τίτλους σπουδών για την απόδοση μιας θέσης σε λαϊκή αγορά, την ίδια στιγμή που αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση για την κάλυψη μετακλητής θέσης σε Υπουργείο.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αφού πρώτα ζήτησαν τα κλειδιά των καταστημάτων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, τώρα έβαλαν στο μάτι τους πάγκους των παραγωγών και των εμπόρων των λαϊκών αγορών, που στην πλειονότητά τους έχουν χαμηλά έως και πολύ χαμηλά εισοδήματα, ώστε να καταληφθούν οι θέσεις από τις μεγάλες αλυσίδες.

Οι βουλευτές

Κώστας Μάρκου και  Σία Αναγνωστοπούλου

Αλεξάνδρου Υψηλάντου 216, Πάτρα

Τηλ: 2610313501- 2610273216

/ Βουλευτές Αχαΐας