Συνάντηση των Βουλευτών Αχαΐας  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Εργατικού κέντρο Αιγίου ενόψει της κατάθεσης του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

IMG_20210524_123647

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Ενόψει της κατάθεσης του αντεργατικού νομοσχεδίου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή τις επόμενες μέρες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου είχαν συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου με τον Πρόεδρο του Εργατικού κέντρου κ. Γεωργόπουλο και τον Γραμματέα κ. Καυκά. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η κα Σταυροπούλου, συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου  και η Πρόεδρος σχολικών καθαριστριών κα Πιερράττου για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Εκεί τέθηκαν από κοινού και με διάθεση συμπόρευσης οι προπαρασκευαστικές πράξεις της μεγάλης προσπάθειας που θα καταβάλλει ο κόσμος της εργασίας, τα συνδικάτα και ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή ψήφισης του νομοσχεδίου. Οι βουλευτές συμφώνησαν με τους συνδικαλιστές του Αιγίου, ότι ειδικά στην παρούσα φάση δεν χωρούν διαιρέσεις του εργατικού κινήματος για μικροπολιτικά οφέλη και εξήγησαν με την σειρά τους, ότι συνιστά ταυτοτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ η χειραφέτηση του εργατικού κινήματος και η λειτουργία του με τρόπο αυτόνομο.

Μάλιστα, όταν η συζήτηση στράφηκε στα τετελεσμένα που δημιουργεί ο μηχανισμός που προσπαθεί η κυβέρνηση να συγκροτήσει προς άντληση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, επέστησαν την προσοχή στο γεγονός, ότι ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης εισάγει εκβιαστικά την ψήφιση και διατήρηση του νομοσχεδίου ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των πόρων αυτών. Επιπλέον, αφού άκουσαν την κα Σταυροπούλου, που μίλησε εκ μέρους των σχολικών καθαριστριών και ανέλυσε την παρούσα καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, εξέφρασαν μαζί την ανάγκη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να βρίσκονται δίπλα τους –όπως εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια- καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους και δεν γνωρίζουν ακόμα από επίσημα χείλη τι μέλλει γενέσθαι.

Οι βουλευτές

Κώστας Μάρκου  &  Σία Αναγνωστοπούλου

Αλεξάνδρου Υψηλάντου 216, Πάτρα

Τηλ: 2610313501 – 261027321

/ Βουλευτές Αχαΐας