Συνάντηση των βουλευτών Αχαΐας με μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων».

βουλε

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση των βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας με τους Βουλευτές, στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Αντώνης Χαροκόπος, ο Αντιπρόεδρος Α’, Ανδρέας Λίβανος, ο Ταμίας, Μάκης Παπαστεφανάτος και η Αν. Ταμία, Χριστίνα Μπίκου. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, κ. Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος.

 

Οι Βουλευτές Αχαΐας ενημερώθηκαν εκτενώς λαμβάνοντας και σχετικό υπόμνημα προς γνώση τους για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο δηλώνοντας την στήριξή τους σε ό, τι συγκροτεί την έννοια του κοινωνικού κράτους. Μεταξύ άλλων ενημερώθηκαν για το ενεργειακό πρόβλημα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, την ανάγκη αύξησης των επιδομάτων τους, την ανάγκη για μια σειρά φορολογικές ελαφρύνσεις με δικαιοκρατικό πρόσημο και την χρηματοδοτική στήριξη των δομών ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων.

Στο σημαντικό ζήτημα της αξιοποίηση των χώρων του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών- Παράρτημα Πάτρας προς όφελος των ατόμων με κώφωση και την παραχώρηση αιθουσών στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του εν όψει της σχολικής χρονιάς, οι βουλευτές δεσμεύτηκαν για άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση, ενώ άμεση θα είναι και η κοινοβουλευτική παρέμβαση για την υπολειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής που υπάγεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Όσον αφορά τις χρόνιες ελλείψεις αίματος που αντιμετωπίζει το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια», με αποτέλεσμα οι μεταγγίσεις να αναβάλλονται και να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία των ατόμων με θαλασσαιμία, δρεπανοκυτταρική νόσο κ.α. συμφώνησαν ότι χρειάζεται συστηματική και μακροπρόθεσμη μέριμνα σε ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα, που μόνο ένα αρραγές δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να καλύψει.

/ Βουλευτές Αχαΐας