Συνάντηση του Βουλευτή Αχαΐας του Σύριζα Κώστα Μάρκου με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας.

Μάρκου

Σήμερα, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κώστα Μάρκου, Βουλευτή Αχαΐας του Σύριζα, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κώστα Γιαννόπουλο, καθώς και με τους Διευθυντές  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευάγγελο Πασσά και κ. Γιώργο Αφράτη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος.

Στην συνάντηση, πέρα από την αποτύπωση του κεντρικού σχεδιασμού της κυβέρνησης για την  Παιδεία, τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των δομών Εκπαίδευσης του Νομού, αλλά και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουn, τη σχολική χρονιά που διανύουμε, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν προβληματισμοί που αφορούν την αργοπορία κάλυψης των κενών των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε σχολεία, την αναγκαιότητα κάλυψης θέσεων εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς, την λειτουργία  τμημάτων  ένταξης, την ειδική αγωγή, τις δυσκολίες για τη λειτουργία του 2ου ΚΕ.Σ.Υ (Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) στο Νομό κ.α.

Αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν σε συνεργασία να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου και των αρμοδιοτήτων τους, ενώ ο κ. Μάρκου, με τη σειρά του, ενημέρωσε τους Διευθυντές για όσα γνωρίζει από τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην οποία συμμετέχει.

/ Βουλευτές Αχαΐας