Συνάντηση του Αν. Ριζούλη με το ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδος

Ριζούλης
Δελτίο τύπου

Την Παρασκευή 25 Μαίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας Ριζούλης Ανδρέας​, συναντήθηκε με το ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδος. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος.

Οι λιμενικοί ανέπτυξαν το πρόβλημα εκτέλεσης συνταγών τους από φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα αλλά κυρίως στην Αχαΐα.
Ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος δεν επιτρέπει την απευθείας σύναψη συμφωνίας μεταξύ του ταμείου τους και των φαρμακείων της Αχαΐας, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να εκτελούν τις συνταγές τους σε φαρμακεία γειτονικών νομών ή να πληρώνουν όλο το ποσό και στη συνέχεια να απευθύνονται στο ταμείο τους.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε τους λιμενικούς πως σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας θα προβλεφθεί η ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ. Με αυτό τον τρόπο ένα χρόνιο πρόβλημα ομηρείας των λιμενικών μπορεί να λυθεί.
Το Σάββατο 26 Μαϊου ο βουλευτής συναντήθηκε με καταστηματάρχες της Πάτρας για ζητήματα που αφορούν τη χρήση γης και ανάπτυξης δραστηριοτήτων στις ακτές σχετικά και με τον αιγιαλό.
Ακολούθως συναντήθηκε με μέλη του ναυτικού αθλητικού ομίλου​ Διακοπτού καθώς και με μέλη του ναυτικού αθλητικού σωματείου Κρυονερίου Ακράτας στις εγκαταστάσεις του Διακοπτού, για τα χρόνια προβλήματα των δύο αγκυροβόλιων και προστίμων που έχουν επιβληθεί σχετικά με τη νομιμότητα των εγκαταστάσεων.
Συμφωνήθηκε​ να υπάρξει παρέμβαση στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο σχετικά με της χρήσης γης και τον αιγιαλό, ώστε να μπορέσει να δοθεί λύση σε προβλήματα που χρονίζουν δεκαετίες.
Το γραφείο τύπου του βουλευτή.
/ Βουλευτές Αχαΐας