Συνάντηση τους με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Άνω Καστριτσίου, Σελλών, Πιτίτσας και Αργυρών.

Τ.Κ.19.10.20

Οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου συναντήθηκαν  χθες, Δευτέρα 19/10, με τους Προέδρους  των Τοπικών  Κοινοτήτων  Αργυρών κ. Μπασκούτα Ανδρέα, Σελλών κ. Ζησιμόπουλο Χρήστο, Πιτίτσας  κ. Αλεξόπουλο Ιωάννη και Άνω Καστριτσίου κ. Χρυσικόπουλο Χαράλαμπο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ενημέρωσαν τους  βουλευτές για όλα τα θέματα που αφορούν και απασχολούν τις τοπικές κοινότητες .Ειδικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο άρθρο 47 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του Κώδικα Ιθαγένειας και τη λειτουργία των ΟΤΑ, με το οποίο προβλεπόταν κατ’ εξαίρεση δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να αποφασίζουν την εξόφληση πάσης φύσεως οφειλών από τα χρηματικά υπόλοιπα που προέρχονται από το ειδικό τέλος των ΑΠΕ και τα αντίστοιχα έσοδα των χρήσεων 2020 και 2021. Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω ρύθμιση – που εν τέλει αποσύρθηκε – έδινε την δυνατότητα στους δήμους να χρησιμοποιούν τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη των σταθμών ΑΠΕ για άλλες ανάγκες και όχι για έργα στις τοπικές κοινότητες όπου είναι εγκατεστημένοι οι σταθμοί.

Μετά από μία εποικοδομητική συζήτηση αλλά και τη διεξοδική ενημέρωση των βουλευτών από τους Προέδρους για τα προβλήματα που ταλανίζουν τις κοινότητές τους, συμφώνησαν από κοινού στη διαρκή επαφή και στην ουσιαστική συνεργασία προς όφελος πάντα του τόπου και των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων.

/ Βουλευτές Αχαΐας