Συνάντηση της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής με Εκπροσώπους των διοργανωτών της Καμπάνια Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες πολέμου του Ναγκόρνο Καραμπάχ

IMG_0645

Την Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας με εκπροσώπους των συλλογικοτήτων που διοργανώνουν την «Καμπάνια Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες πολέμου του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ)» και συγκεκριμένα την Ομάδα Ανθρωπιστικής Πρωτοβουλίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, την «Αλληλεγγύη για Όλους και τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία.

 

Η πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής, κυρία Χριψιμέ Χαρουτουνιάν, ο γραμματέας Χοβίκ Μπαμουγλιάν και το μέλος του ΔΣ Γκιγκόρ Τζανικιάν, μας ενημέρωσαν για  την ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργηθεί, ως αποτέλεσμα του πολέμου και του προσφυγικού κύματος από το Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) προς την Αρμενία και τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε υγειονομικό υλικό και είδη ρουχισμού και διατροφής.

 

Από πλευράς των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στην καμπάνια  διαβεβαιώσαμε, ότι θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που υπάρχουν, ευχόμενοι την οριστική και ειρηνική  διευθέτηση του προβλήματος.

Μεταβιβάσαμε τους χαιρετισμούς του δημάρχου Χαλανδρίου κυρίου Σίμου Ρούσσου. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Χαλανδρίου συμμετέχει στην καμπάνια μας

Από πλευρά μας συμμετείχαν:

  • Από την Ομάδα Ανθρωπιστικής Πρωτοβουλίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών ο Κώστας Μάρκου ιατρός, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών   και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  και ο Νεοκλής Γεωργόπουλος ιατρός και της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Αθήνας η Λένα Κουγέα.
  • Από την «Αλληλεγγύη για Όλους» ο Χρήστος Προβέζης και ο Μιχάλης Υδραίος.

Υπενθυμίζουμε ότι η καμπάνια συνεχίζεται έως τις 29 Δεκεμβρίου 2020. Τα πρώτα είδη που έχουμε συλλέξει θα αποσταλούν στην Αρμενία, με ειδική πτήση στις 8 Δεκεμβρίου  2020.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια μας.

/ Βουλευτές Αχαΐας