Συνάντηση Σίας Αναγνωστοπούλου με τον Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων και εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων της Αν. Αιγειάλειας για το θέμα του ΧΥΤΑ Αιγείρας.

35130811_1523319917777807_1053189632394526720_n

Η βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου συναντήθηκε χθες Τρίτη 12.6.2018 με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελο Καπετάνιο και εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας για το θέμα του ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Καπετάνιου, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας, εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον μεγάλο όγκο αποβλήτων που έχει συσσωρευθεί στον ΧΥΤΑ Αιγείρας. Ωστόσο το κύριο αίτημά τους  είναι να σταματήσουν να έρχονται επιπλέον απορρίμματα,  αφού ήδη ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτό που μπορεί να δεχτεί ο συγκερκριμένος ΧΥΤΑ.

Ο Γενικός Γραμματέας αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει από την πλευρά του, ζήτησε τις προτάσεις των κατοίκων και εξέφρασε την επιθυμία η δημοτική αρχή να προχωρήσει στα απαραίτητα ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ,  καθώς έχει μεγάλη ευθύνη για την υπάρχουσα κατάσταση.

Από τη μεριά της η κ. Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει η προστασία της δημόσιας υγείας και πρότεινε να σταλούν ειδικοί επιστήμονες προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν ξεκινήσει τα έργα για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, όπως ισχυρίζεται η δημοτική αρχή του τόπου. Στόχος όλων η εύρεση λύσης για την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής.

 

 

 

 

Σία Αναγνωστοπούλου

 Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Υψηλάντη 216, 262 22, Πάτρα

τηλ: 2610 273216

/ Βουλευτές Αχαΐας