Συνάντηση με τους τομεάρχες Αχαΐας του Πανελληνίου Σωματείου συμβασιούχων Πυροσβεστών.

ΓΦΓΗΦ (1)

Ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και η συνεργάτιδα της βουλευτού Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ Σίας Αναγνωστοπούλου συναντήθηκαν, χθες Τρίτη 1.11.2022, με τους  τομεάρχες Αχαΐας του Πανελληνίου Σωματείου συμβασιούχων Πυροσβεστών, κ. Μπαρδάκη και κ. Δούλα.

 

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν εκτενώς για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους συμβασιούχους πυροσβέστες. Συγκεκριμένα, για τον αποκλεισμό τους από την προκήρυξη για την Ε.ΜΟ.Δ.Ε. λόγω ηλικίας αλλά και την ανάγκη επέκτασης της απασχόλησής τους στο Πυροσβεστικό Σώμα.  Ακολούθως, επεσήμαναν την ανάγκη απορρόφησής τους, χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς μέσω νέας προκήρυξης, με όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις και με ειδική μοριοδότηση των εποχικών πυροσβεστών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και συνεχώς αυξάνονται στο Πυροσβεστικό Σώμα.

 

Οι τομεάρχες Αχαΐας  του Πανελληνίου Σωματείου συμβασιούχων Πυροσβεστών τόνισαν ότι  το Πυροσβεστικό Σώμα δεν έχει εποχικές αλλά ετήσιες ανάγκες και υπογράμμισαν ότι η επέκταση της εργασίας τους είναι πάγιο αίτημά τους. Επίσης αιτούνται την κατάρτιση πίνακα επιλαχόντων, έτσι ώστε όσοι από τους εποχικούς δεν κατορθώσουν να προσληφθούν άμεσα μέσω της προκήρυξης λόγω μορίων, να γνωρίζουν ότι θα απορροφώνται σταδιακά προκειμένου να καλύπτουν τα ήδη υπάρχοντα κενά (αλλά και όσα προκύπτουν) του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και θα εξαντλήσουν όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι-εποχικοί πυροσβέστες.

/ Βουλευτές Αχαΐας