Συνάντηση με μέλη της διοίκησης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου .

IMG_20210115_132825

Συνάντηση του Βουλευτή Αχαΐας του Σύριζα Π.Σ. – Καθηγητή Κώστα Μάρκου με τη διοίκηση  της  Κυνηγετικής Ομοσπονδίας  Πελοποννήσου  

 

Την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κώστα Μάρκου, Βουλευτή Αχαΐας του Σύριζα – Π.Σ., με τον Πρόεδρο  κ.  Παν. Γραμματσούλια και τον Ταμία κ. Ασημ. Κατριβέση   της  Κυνηγετικής Ομοσπονδίας  Πελοποννήσου.  

Με θέμα την ενημέρωση του Βουλευτή για την κυβερνητική απόφαση της  ολικής απαγόρευσης του κυνηγιού, τις επιπτώσεις για το περιβάλλον και τις κυνηγετικές οργανώσεις.

Όπως τόνισαν τα μέλη της Διοίκησης  της  Κυνηγετικής Ομοσπονδίας  Πελοποννήσου,  η

κυνηγετική δραστηριότητα είναι μοναχική και ασκείται μακριά από περιοχές όπου συγχρωτίζονται πολλά άτομα. Συνεπώς, ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού είναι εξαιρετικά χαμηλός. Περαιτέρω, οι κυνηγετικές οργανώσεις έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι συναινούν στη θέσπιση επιπλέον κανόνων για την άσκηση της δραστηριότητας του κυνηγιού, όπως αυστηρότεροι περιορισμοί στις μετακινήσεις των κυνηγών, αυστηροποίηση των ελέγχων κ.α.

Υπενθύμισαν δε ότι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι έχουν αποδείξει μέσα από την σημαντική συμβολή τους στην αντιμετώπιση κρίσεων και την αγαστή συνεργασία τους με την Πολιτική Προστασία, ότι αποτελούν ένα πειθαρχημένο σύνολο που στην πλειονότητά του τηρεί τους κανόνες που θεσπίζει η Πολιτεία.

Ο κ. Μάρκου από την πλευρά του τόνισε ότι η στοιχειώδης αιτιολόγηση των κυβερνητικών αποφάσεων και η κατανόηση αυτών από τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες που οι αποφάσεις αυτές επηρεάζουν, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανεπιφύλακτη αποδοχή των μέτρων προστασίας του ανθρώπινου πληθυσμού από τον Covid-19.

Με τα παραπάνω κριτήρια κατά νου, είναι απολύτως άσκοπη η κυβερνητική απόφαση για την ολική απαγόρευση της θήρας, όπως είναι επίσης ακατανόητη η πλήρης απουσία οποιασδήποτε πολιτικής και θεσμικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο θέμα της θήρας και της θηροφυλακής κατά την περίοδο της πανδημίας, από την οποία έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στα ζητήματα αδειών θήρας, λαθροθηρίας, διαχείρισης πληθυσμού άγριας πανίδας, βιωσιμότητας κυνηγετικών οργανώσεων, κλπ.

/ Βουλευτές Αχαΐας