Συνάντηση αντιπροσωπείας του Συντονιστικού του Τμήματος με τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) κ. Κυριάκο Γιαννόπουλο.

συριζα αχαια

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με την συνάντηση αντιπροσωπείας του Συντονιστικού του Τμήματος με τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) κ. Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Την Παρασκευή 29/10/2021 αντιπροσωπεία του Συντονιστικού του Τμήματος Αθλητισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τους Τάκη Γεωργακόπουλο, Τάκη Λαμπρόπουλο και Νίκο Κανελλάκη, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) κ. Κυριάκο Γιαννόπουλο, στα γραφεία του Κολυμβητηρίου ”ΠΕΠΑΝΟΣ”, παρουσία και του αντιπροέδρου του ΠΕΑΚ κ. Μιχ. Κουρέτα.

Στην διάρκεια της συζήτησης η αντιπροσωπεία του τμήματος αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα σωματεία υγρού στίβου της Πάτρας, όπως

α) η λειτουργία του Κολυμβητηρίου ΠΕΠΑΝΟΣ,

β) η ανακατασκευή του παλιού κολυμβητηρίου στην Αγυά,

γ) τα παράβολα που πληρώνουν οι ομάδες και επιβαρύνονται οι αθλητές, προκειμένου να μετάσχουν σε αγώνες πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών και

δ) το θέμα της χρήσης του Κολυμβητηρίου του ΝΟΠ από μετά την παραχώρηση της παραλιακής περιοχής της ακτής Δυμαίων στην διαχείριση του Δήμου Πατρέων.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Κυριάκος Γιαννόπουλος, αφού ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την συνάντηση και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τα θέματα των σωματείων του υγρού στίβου, επεσήμανε:

α) Για την λειτουργία του ΠΕΠΑΝΟΣ και την ανάγκη κατασκευής μικρής πισίνας εκμάθησης που του επεσήμανε η αντιπροσωπεία μας, υποστήριξε πώς η Ομοσπονδία και το ΠΕΑΚ είναι ανοιχτό σε κάθε πρόταση και μάλιστα ζήτησε από τον πρώην πρόεδρο του ΠΕΑΚ Νίκο Κανελλάκη να γνωστοποιήσει στην σημερινή διοίκηση όποια πρόταση μελέτης υπάρχει στην προηγούμενη διοίκηση επί ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αξιολογηθεί και από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ.

β) Για την ανακατασκευή του παλιού κολυμβητηρίου είπε πώς έχει ενημερωθεί από την διοίκηση του ΠΕΑΚ πως είναι σε ”καλό δρόμο” η προμελέτη και ελπίζει πώς θα υλοποιηθεί σε εύλογο χρόνο.

γ) Για τα παράβολα που πληρώνουν οι ομάδες και επιβαρύνονται οι αθλητές, προκειμένου να μετάσχουν στα Εθνικά πρωταθλήματα, κυρίως των μικρών κατηγοριών, είπε πώς δεν έχουν αλλάξει παρά την δική μας επισήμανση ότι τα σωματεία παραπονούνται πως έγινε αύξηση της τιμής των παραβόλων και του κόστους συμμετοχής σε κάθε αγώνα.

δ) Για το θέμα του Κολυμβητηρίου του ΝΟΠ που βρίσκεται στην έκταση της Λιμενικής Ζώνης που έχει ήδη παραχωρηθεί στον Δήμο Πατρέων, είπε πώς όταν ζητηθεί από την Κολυμβητική Ομοσπονδία παρέμβαση για όποιο ζήτημα δημιουργηθεί, η Ομοσπονδία θα έλθει σύσσωμη στην Πάτρα για να μιλήσει με όποιον χρειάζεται.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ