Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με τον Δήμαρχο Πατρέων και εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων της Πάτρας, σήμερα Δευτέρα 25.7, στη Βουλή.

βουλε

Σήμερα νωρίς το μεσημέρι εντός του Κοινοβουλίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων και εκπροσώπων όλων των δημοτικών παρατάξεων της Πάτρας με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, την Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη, την βουλευτή Σία Αναγνωστοπούλου και συνεργάτη του Κώστα Μάρκου από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας για το ζήτημα των συμβασιούχων που απασχολούνται στον Δήμο με αποφάσεις Δικαστηρίων.

Κοινός τόπος όλων των συμμετεχόντων ήταν η ανάγκη ενίσχυσης του προϋπολογισμού του Δήμου, ο οποίος υπό το βάρος των Δικαστικών αποφάσεων, με βάση τις οποίες επέστρεψαν στις εργασίες τους 715 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, είναι δεδομένο ότι είναι περιορισμένος. Ο Δήμαρχος Πατρέων εκδήλωσε την ομολογημένη από όλους αγωνία εξεύρεσης πόρων για την τήρηση των υποχρεώσεων που θέτουν τα Δικαστήρια. Πλην όμως, το αίτημα παράστασης με εκπροσώπους της Κυβέρνησης, όπως ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε εισέτι απαντηθεί.

Από την πλευρά τους, οι Κώστας Ζαχαριάδης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εκδήλωσαν την πάγια πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να στελεχωθούν οι Δήμοι με μόνιμο προσωπικό, ενώ η Σία Αναγνωστοπούλου υπενθύμισε την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες κατηγορίες συμβασιούχων σε όλη την χώρα, όπως στις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες που είχαν τεθεί εκτός εργασίας. Κατά τα άλλα, απάντησαν θετικά στην πρόταση κάποιων εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για κοινό ψήφισμα με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για έκτακτη ενίσχυση του προϋπολογισμού του Δήμου Πατρέων με σκοπό να καλυφθεί το επιπλέον κόστος των εν λόγω εργαζομένων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι παρών στην αυριανή εκδήλωση παράστασης διαμαρτυρίας των δικαιωμένων από τα Δικαστήρια συμβασιούχων του Δήμου.

/ Βουλευτές Αχαΐας