Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τα έργα για το κτίριο του Πειραματικού σχολείου και του γηπέδου του Ισώματος

συριζα αχαιας

ΠΑΤΡΑ 25-5-2018

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 των έργων:  «Επείγοντα προβλήματα λειτουργίας του κτιρίου πειραματικού σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών» και  «Βελτίωση-Αναβάθμιση γηπέδου ποδοσφαίρου Τ.Κ. Ισώματος Δήμου Ευρυμάνθου»

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, επιτεύχθηκε η ένταξη δυο ακόμα έργων της περιοχής μας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Για ακόμα μια φορά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων και ανταποκρίθηκε άμεσα μεριμνώντας για τις ανάγκες της περιοχής.

Με απόφαση του κ. Χαρίτση λοιπόν, εγκρίθηκε η ένταξη και η χρηματοδότηση δύο επιπλέον έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, συνολικού π/υ 620.000,00 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(ΠΔΕ) 2018 εντάσσονται τα έργα:

  1. «Επείγοντα προβλήματα λειτουργίας του κτιρίου πειραματικού σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών», προϋπολογισμού 300.000,00 €

  2. «Βελτίωση-Αναβάθμιση γηπέδου ποδοσφαίρου Τ.Κ. Ισώματος Δήμου Ερυμάνθου», προϋπολογισμού 320.000,00 €

Σε συνέχεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση έργων που αναβαθμίζουν της περιοχή μας με σειρά παρεμβάσεων στις υποδομές που αφορούν την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και την ενίσχυση της περιφερειακής ποιοτικής ανάπτυξης.

Η πόλη της Πάτρας και όλος ο Νομός Αχαΐας, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο του Αναπτυξιακού Σχεδίου που έχει ξεκινήσει ήδη να υλοποιείται.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ