Στενεύει ο κλοιός στις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ Πατρών – Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Αχαΐας με εκπρόσωπο Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων της Πάτρας.

1

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

14 Μαρτίου 2023

Θέμα: Στενεύει ο κλοιός στις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ Πατρών – Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Αχαΐας με εκπρόσωπο Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων της Πάτρας.

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΔΣ του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στην ΒΙ.ΠΕ Πατρών είχε χτες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας , Κώστας Μάρκου μαζί με συνεργάτιδα της Σίας Αναγνωστοπούλου. Αιτία της συνάντησης αποτέλεσε το γεγονός, ότι τα βάρη που συνεπάγεται η πρόσφατη παραχώρηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων των δικαιωμάτων των εγκατεστημένων στην Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας και σε όλες τις Βιομηχανικές Περιοχές της Ελλάδας, προς την ιδιωτική Ε.Τ.Β.Α. της Τράπεζας Πειραιώς, έχουν δημιουργήσει για αυτές έναν ασφυκτικό κλοιό που απειλεί την επιβίωσή τους.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είχε εγκαίρως επισημάνει ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο αγνοούνταν τα δικαιώματα των ήδη εγκατεστημένων επιχειρήσεων, προς όφελος μιας άλλης ιδιωτικής επιχείρησης, ήτοι της Ε.Τ.Β.Α. ΒΙ.ΠΕ.. Όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης επί του νομοσχεδίου, η συγκεκριμένη ευνοϊκή μεταχείριση της Ε.Τ.Β.Α., ο εξοβελισμός των ιδιοκτητών γης από τη διαχείριση των ΒΙ.ΠΕ. και η δημιουργία ενός υπερσυγκεντρωτικού συστήματος λήψης αποφάσεων «για τους επιχειρηματίες χωρίς τους επιχειρηματίες» θα είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση δεκάδων επιχειρήσεων από τη χώρα και την οριστική αποεπένδυση από τις ΒΙ.ΠΕ. Δεν πέρασε πολύς καιρός και η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιώθηκε δια στόματος κύριου Λειβαδάρου.

/ Βουλευτές Αχαΐας