“Σε κίνδυνο το υποκατάστημα ΕΛΤΑ Αιγιάλειας στη περιοχή Διακοπτού” .

βουλε

Ερώτηση με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου με θέμα «Σε κίνδυνο το υποκατάστημα ΕΛΤΑ Αιγιάλειας στη περιοχή Διακοπτού», κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μετά την ψήφιση της περιβόητης «διάσωσης» των ΕΛΤΑ από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνουμε, δυστυχώς, ότι στην ουσία αποτελεί σχέδιο διάλυσης με τεράστιο κοινωνικό κόστος. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μια σειράς ενεργειών με στόχο την υποβάθμιση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η κυβέρνηση των «αρίστων»  αφήνει  καταστήματα των ΕΛΤΑ με 1 διανομέα, απολύει συμβασιούχους, αλλάζει τον τρόπο διανομής, οδηγεί τους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ σε  τιμωρητική εθελούσια έξοδο και σε κλείσιμο καταστημάτων στην Επικράτεια.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου παρατηρούμε την απαξίωση  στο κατάστημα ΕΛΤΑ του Διακοπτού που υπολειτουργεί. Είναι κλειστό τις περισσότερες μέρες της βδομάδας και παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες των 2 υπαλλήλων είναι αδύνατον να εξυπηρετήσουν πλήρως τους συμπολίτες μας. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι δεν υπάρχει άλλη δημόσια υπηρεσία, ούτε τράπεζα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και το εν λόγω κατάστημα εξυπηρετεί περίπου 10.000 πολίτες τόσο από το Διακοπτό όσο και από τις όμορες Κοινότητες, οι οποίοι είναι  μεγάλης ηλικίας και μη εξοικειωμένοι στα ηλεκτρονικά μέσα εξυπηρέτησης. Συνεπώς, το κλείσιμο του Καταστήματος Διακοπτού θα προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία στους κατοίκους των περιοχών αυτών καθώς θα υποστούν την παντελή έλλειψη ταχυδρομικών υπηρεσιών και θα πρέπει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν από τα καταστήματα της Ακράτας ή του Αιγίου.

 

 

Με βάση τα ανωτέρω δεδομένα τέθηκαν οι παρακάτω ερωτήσεις στον αρμόδιο Υπουργό:

 

–           Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να μην κλείσει το κατάστημα ΕΛΤΑ στο Διακοπτό; Είναι στους σχεδιασμούς του υπουργείου το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Διακοπτό;

/ Βουλευτές Αχαΐας