Αν. Ριζούλης: Καμία μεταρρύθμιση στην παιδεία δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν αναβαθμιστεί οικονομικά και κοινωνικά η θέση των εκπαιδευτικών” (video)

Ριζουλης

Δελτίο τύπου

 Ανδρέας Ριζούλης υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ασκώντας κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και στο Κίνημα Αλλαγής που καμία αξιοκρατική τοποθέτηση δεν έκαναν την εποχή που κυβερνούσαν και ουσιαστικά το ίδιο επιδιώκουν και για την επόμενη ημέρα. 

«Τα στελέχη της εκπαίδευσης δεν μπορούν να αποκόβονται από την εκπαιδευτική διαδικασία όπως επέβαλε ο νόμος Διαμαντοπούλου» ανέφερε. «Το ΠΑΣΟΚ πραγματικά το 1985 έκανε μεγάλη μεταρρύθμιση στην παιδεία που όμως ακύρωσε ο νόμος Διαμαντοπούλου». 

Ασκώντας κριτική στο ΚΚΕ ο Ανδρέας Ριζούλης είπε ότι παρουσιάζεται λες και διαβάζει σε φωτοτυπία την ίδια κριτική που ασκούσε στο νόμο Διαμαντοπούλου και στο παρελθόν, χωρίς να θέλει να κατανοήσει τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση. Και κυρίως την διάσωση χιλιάδων εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων από τις απολύσεις που είχαν δρομολογηθεί.   

Ανέφερε μάλιστα ότι ο εκλεκτός του Δήμαρχος Πατρέων δεν προχώρησε στην προσχολική αγωγή, αν και είχε κτίριο στο οποίο όμως επέλεξε να στεγάσει δικές του δομές. Αναρωτήθηκε μάλιστα πόσα χρόνια χρειάζεται ο δήμαρχος του ΚΚΕ στην Πάτρα για να εφαρμόσει την προσχολική αγωγή. 

«Η μεταρρύθμιση στο χώρο της παιδείας που επιχειρεί σήμερα η κυβέρνηση στηρίζεται σε δομές συλλογικότητας μέσα στο σχολείο» ανέφερε ο Ανδρέας Ριζούλης κάνωντας μνεία και για τους εκπαιδευτικούς που ήταν εκτός ειδικών μισθολογίων και χωρίς αυξήσεις για πολλά χρόνια. 

«Καμία μεταρρύθμιση στην παιδεία δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς να αναβαθμιστεί οικονομικά και κοινωνικά η θέση των εκπαιδευτικών»….